Tort cu jeleu de zmeura si crema de branza

0 Shares

Tortul cu jeleu de zmeura si crema de branza este desert delicat ce combina perfect ingredientele unei prajituri complete: pandispan pufos, fructe dulce-acrisoare de vara, crema de branza si un strat discret de ciocolata.

Ingrediente Tort cu jeleu de zmeura si crema de branza:

Blat:

  • 9 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt

Jeleu de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 4-5 linguri zahar
  • 10 g gelatina granulata

Crema de branza:

  • 150 g branza crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina granulata

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml smatana pentru frisca

Preparare Tort cu jeleu de zmeura si crema de branza:

Blat:

  • Bateti albsurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2-3 reprize mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Incorporati galbenusurile pe rand, mixand usor dupa fiecare adaugare.
  • In fina se incorporeaza faina cernuta in care ati adaugat praful de copt, se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in doua obtinandu-se astfel doua foi de blat.

Jeleu de zmeura:

  • Zmeura se pune cu zaharul intr- craticioara la foc mic.
  • Se amesteca usor, se fierbe 2-3 minute (pana cand zaharul se topeste), apoi compozitia obtinuta se ia de pe foc.
  • Se strecoara, iar in compozitia nou rezultata se adauga gelatina.
  • Se amesteca energic pana cand aceasta va fi incorporata complet; se lasa sa se raceasca complet, apoi se lasa la frigider cca. 30 minute sau pana incepe sa se inchege (atentie nu trebuie sa se inchege complet, ea trebuie sa aiba o consistenta astfel incat sa poata fi intinsa pe blat).

Crema de branza (se prepara dupa ce jeleul de zmeura s-a inchegat pe blat –  vezi instructiuni mai jos):

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 30 ml apa rece timp de 5-6 minute; apoi se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza mascarpone rece si crema de branza rece; se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga gelatina dizolvata, racita, se amesteca pana la omogenizare.

Asamblare Tort cu jeleu de zmeura si crema de branza:

  • Puneti foaia de pandispan de jos pe un platou de tort.
  • Intindeti jeleul de zmeura dupa ce a stat la rece (vezi instructiunile de mai sus).
  • Dati platoul la frigider pana cand jeleul de zmeura se incheaga peste blat.
  • Intindeti apoi peste acesta crema de branza obtinuta anterior.
  • Asezati cea de-a doua foaie de pandispan, decorati-o cu glazura de ciocolata : topiti ciocolata cu lapte rupta in bucati impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie, lasati-o sa se raceasca cateva minute, apoi turnati glazura obtinuta uniform peste ultima foaie de blat.
  • Tort cu jeleu de zmeura si crema de branza se lasa la frigider inca 3-4 ore, apoi se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.