Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza

6 Shares

Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza este un adevarat rasfat culinar. Blatul foarte fraged si pufos cu gust de lamaie (din doar 2 oua !) se combina perfect cu aroma dulce-acrisoara a afinelor si crema de branza.

Ingrediente Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza:

Blat:

  • 2 oua
  • 175 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 125 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt

Jeleu de afine:

  • 300 g afine proaspete sau congelate
  • 50 g zahar
  • 10 g amidon
  • 40 ml apa rece

Crema cu frisca si branza crema:

  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 150 g branza crema rece
  • 50 g zahar pudra

Preparare Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena deschisa la culoare (4-5 minute).
  • Adaugati coaja si sucul de lamaie, apoi uleiul turnat in fir subtire.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeza (2 reprize) in castronul cu crema de oua, alternativ cu laptele, cu ajutorul unei spatule cu miscari circulare de jos in sus.
  • Compozitia omogena obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Jeleu de afine:

  • Afinele se pun impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mediu.
  • Amidonul se dizolva in apa rece.
  • Cand zaharul se topeste adaugati amidonul dizolvat anterior in craticioara, amestecati pana cand compozitia se ingroasa.
  • Jeleul obtinut se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi se intinde peste blatul racit.

Asamblare Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza:

  • Peste blatul racit se intinde uniform jeleul de afine.
  • Dati tava la frigider cca. o jumatate de ora, apoi intindeti peste jeleu crema cu frisca si branza crema:
  • Amestecati smantana pentru frisca cu branza crema (ambele sa fie reci) si zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena, fina.
  • Intindeti crema obtinuta peste jeleul de afine (dupa ce a stat la frigider minim o jumatate de ora).
  • Dati tava din nou la frigider minim o ora inainte de a taia Prajitura cu jeleu de afine si crema de branza  in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.