Prajitura cu capsuni gris smantana
Prajitura cu capsuni gris smantana este un desert aromat, fraged, usor de preparat. Blatul umed combinat cu fructele zemoase si savuroase, alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu capsuni gris smantana:
- 2 oua mari
- 1 cana faina
- 1 cana gris
- ½ cana zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- 300 g smantana 18%
- 300 400 g capsuni
Preparare Prajitura cu capsuni gris smantana:
- Faina se amesteca cu grisul si praful de copt intr-un castron.
- Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat intr-un alt castron, pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul, cate o lingura pe rand, mixand usor dupa fiecare.
- In final adaugati ingredientele uscate amestecate anterior si smantana, in 2-3 reprize.
- Amestecati usor cu o spatula pana la omgenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Capsunile se curata, se spala, se taie in bucati, iar acestea se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
- Se lasa in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scbotioarea.
- Prajitura cu capsuni gris smantana se lasa se se racesca in tava, se taie in patrate.