Prajitura cu zmeura si branza

Prajitura cu zmeura si branza este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si branza :

Blat:

  • 7 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de branza:

  • 1 kg branza dulce
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 6 lingurite gelatina
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana zmeura

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu zmeura si branza :

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati apoi faina cernuta + praful de la budinca de vanilie + praful de copt.
  • Amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema cu branza si zmeura:

  • Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa cca. 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Intr-un castron se mixeaza branza dulce cu zaharul pudra zi zaharul vanilat pana cand se obtine o crema omogena.
  • Intr-un alt castron se mixeaza smantana pentru frisca pana cand devine o frisca consistenta.
  • Acesta se va adauga in castronul cu branza+zahar; se amesteca usor, apoi se adauga gelatina dizolvata.
  • Se amesteca energic pana la omogenizare, se opresc 4 linguri din acesta crema pentru decor, apoi se incorporeaza zmeura si se amesteca usor cu o spatula.

Asamblare Prajitura cu zmeura si branza :

  • Blatul racit se taie pe jumatate.
  • Unul din blaturile obtinute se aseaza pe o tava de prajituri.
  • Deasupra se intinde crema cu branza si zmeura.
  • Peste acesta se pune cel de-al doilea blat.
  • Intindeti cele 4 linguri cu crema simpla de branza, oprite anterior.
  • Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa.
  • Lasati Prajitura cu zmeura si branza  la frigider minim 3 ore pentru a se inchega gelatina.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.