Prajitura cu mac zmeura si branza crema

4 Shares

Prajitura cu mac zmeura si branza crema este un desert savuros, usor de pregatit. Blatul fraged combinat cu crema de branza si jeleul de zmeura creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu mac zmeura si branza crema:

Blat cu mac:

  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 120 g mac macinat
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema:

  • 300 g branza crema
  • 125 g zmeura
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon

Preparare Prajitura cu mac zmeura si branza crema:

Blat cu mac:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna uleiul, apoi se incorporeaza macul amestecat cu faina si praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 12-15 minute.
  • Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema cu branza  si zmeura:

  • Zmeura se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si amidonul.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia  incepe sa fiarba si sa se ingroase (se obtine un jeleu).
  • Se ia craticioara de pe foc si se asteapta sa se raceasca complet jeleul obtinut.

Asamblare Prajitura cu mac zmeura si branza crema:

  • Pe unul din blaturile cu mac se intinde jumatate din branza crema.
  • Peste aceasta se aseaza uniform compozitia cu  zmeura si amidon.
  • Se lasa la frigider 1 ora sau pana cand se intareste usor jeleul obtinut.
  • Se scoate apoi tava din frigider, iar peste jeleul intarit se intinde restul de branza crema.
  • Deasupra acestuia se aseaza cel de-al doilea blat cu mac.
  • Lasati Prajitura cu mac si zmeura la frigider minim 3 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.