Prajitura cu mac zmeura si branza crema
Prajitura cu mac zmeura si branza crema este un desert savuros, usor de pregatit. Blatul fraged combinat cu crema de branza si jeleul de zmeura creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.
Ingrediente Prajitura cu mac zmeura si branza crema:
Blat cu mac:
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 120 g mac macinat
- 50 ml ulei
- 50 g zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
Crema:
- 300 g branza crema
- 125 g zmeura
- 1 lingura zahar
- 2 linguri amidon
Preparare Prajitura cu mac zmeura si branza crema:
Blat cu mac:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se toarna uleiul, apoi se incorporeaza macul amestecat cu faina si praful de copt.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 12-15 minute.
- Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema cu branza si zmeura:
- Zmeura se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si amidonul.
- Se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase (se obtine un jeleu).
- Se ia craticioara de pe foc si se asteapta sa se raceasca complet jeleul obtinut.
Asamblare Prajitura cu mac zmeura si branza crema:
- Pe unul din blaturile cu mac se intinde jumatate din branza crema.
- Peste aceasta se aseaza uniform compozitia cu zmeura si amidon.
- Se lasa la frigider 1 ora sau pana cand se intareste usor jeleul obtinut.
- Se scoate apoi tava din frigider, iar peste jeleul intarit se intinde restul de branza crema.
- Deasupra acestuia se aseaza cel de-al doilea blat cu mac.
- Lasati Prajitura cu mac si zmeura la frigider minim 3 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.