Guguluf cu iaurt grecesc si Nutella

Savurosul Guguluf cu iaurt grecesc si Nutella se prepara foarte rapid. Blatul fraged si umed se combina perfect cu crema de ciocolata alcatuind un desert excelent.

Ingrediente Guguluf cu iaurt grecesc si Nutella:

  • 3 oua mari
  • 300 g faina
  • 170 g zahar
  • 250 g iaurt grecesc
  • 125 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri de Nutella rece

Preparare Guguluf cu iaurt grecesc si Nutella:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, mixati usor.
  • Adaugati iaurtul grecesc, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final incorporati faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Tunari compozitia obtinuta intr-o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm pe care in prealabil ati uns-o cu putin unt si ati presarat cca. 1 lingura faina.
  • Cele 8 linguri de Nutella rece se pun din loc in loc in aluatul din tava.
  • Se da forma in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-45 minute, verificati cu scobitoarea. Guguluf-ul cu iaurt grecesc si Nutella se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi usor pe un platou/gratar/fund de lemn, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.