Prajitura cu ciocolata si zmeura

17 Shares

Prajitura cu ciocolata si zmeura este un desert savuros, perfect de vara. Aroma fructelor combinata cu crema si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g amidon
  • 60 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 175 g zahar
  • 9 linguri apa rece

Insiropare:

  • 1 cana Sirop de zmeura: 2 lingurite suc concentrat de zmeura diluate intr-o cana de apa

Crema de zmeura:

  • 15 g gelatina maruntita
  • 250 g zmeura
  • 6 linguri zahar
  • 350 ml apa
  • 250 g unt moale

Crema de ciocolata:

  • 250 g branza mascarpone rece
  • 200 ml smatana pentru frisca rece
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura unt

Preparare Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Blat:

  • Intr-un castron se amesteca amidonul cu faina, cacaua si praful de copt.
  • Intr-un alt castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu apa adaugata treptat, pana devin spumoase.
  • Se incorporeaza zaharul treptat, se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, apoi ingredientele uscate, mixate anterior.
  • Se amesteca compozitia cu ajutorul unei spatule pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia de blat intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de zmeura:

  • Puneti gelatina la inmuiata in 100 ml apa rece cca. 5-6 minute.
  • Restul de apa, 250 ml, se pune impreuna cu zmeura si zaharul intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba adaugati gelatina inmuiata, mixati continuu cca. 1 minut, apoi luati cratita de pe foc.
  • Acoperiti compozitia cu o folie alimentara direct peste aceasta.
  • Dupa ce s-a racit complet mixati compozitia de zmeura cu untul moale pana cand obtineti o crema omogena.
  • Crema de zmeura obtinuta se lasa la frigider cca. 15-25 minute sau pana cand incep sa se inchege gelatina si untul (nu lasati prea mult crema la frigider deoarece se poate inchega prea mult si nu o mai puteti intinde usor).

Asamblare Prajitura cu ciocolata si zmeura:

  • Blaturile de cacao se insiropeaza cu siropul de zmeura.
  • Asezam unul din blaturi pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde uniform crema de zmeura.
  • Deasupra se asaza cel de-al doilea blat.

Crema de ciocolata:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca consistenta.
  • Se adauga apoi cacaua, se mixeaza pana la omogenizare, iar in final se incorporeaza branza mascarpone.
  • Crema de ciocolata obtinuta se intinde peste cel de-la doilea blat de cacao.
  • Dati platoul cu Prajitura cu ciocolata si zmeura la frigider pana preparati glazura.

Glazura:

  • Topiti ingredientele de glazura pe bain-marie, amestecati pana la omogenizare.
  • Glazura obtinuta se pune cu ajutorul unei linguri peste crema de cacao.
  • Dati Prajitura cu ciocolata si zmeura la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.