Guguluf cu fructe si crumble

Deliciosul Guguluf cu fructe si crumble este un desert delicat, umed, aromat. Se pot folosi diverse fructe (proaspete sau congelate).

Ingrediente Guguluf cu fructe si crumble:

Guguluf:

  • 3 oua mari
  • 1/2 cana zahar
  • 150 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sucul si coaja rasa de la o lamaie

Crumble:

  • 100 g faina
  • 70 g unt rece
  • 3 plicuri zahar vanilat

Fructe:

  • 175 g mure
  • 175 g zmeura

Preparare Guguluf cu fructe si crumble:

Crumble:

  • Cerneti faina intr-un castron.
  • Adaugati un praf de sare, zaharul vanilat, untul rece taiat in bucatele.
  • Framantati cu ajutorul mainilor pana cand obtineti aluatul faramicios (crumble).

Guguluf:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Adaugati coaja rasa si sucul de lamaie, mixati usor.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, alternativ cu laptele in 2 – 3 reprize fiecare.
  • Ungeti cu putin unt o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm. Presarati uniform cca. 1 lingura faina.
  • Turnati aluatul faramicios uniform pe fundul formei de guguluf.
  • Asezati fructele cat mai uniform.
  • Turnati aluatul de guguluf.
  • Dati forma in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Guguluf-ul cu fructe si crumble sa se raceasca in tava, apoi rasturnati-l usor pe un platou/gratar/fund de lemn.
  • Deasupra se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.