Guguluf cu fructe si crumble

1 Shares

Deliciosul Guguluf cu fructe si crumble este un desert delicat, umed, aromat. Se pot folosi diverse fructe (proaspete sau congelate).

Ingrediente Guguluf cu fructe si crumble:

Guguluf:

  • 3 oua mari
  • 1/2 cana zahar
  • 150 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sucul si coaja rasa de la o lamaie

Crumble:

  • 100 g faina
  • 70 g unt rece
  • 3 plicuri zahar vanilat

Fructe:

  • 175 g mure
  • 175 g zmeura

Preparare Guguluf cu fructe si crumble:

Crumble:

  • Cerneti faina intr-un castron.
  • Adaugati un praf de sare, zaharul vanilat, untul rece taiat in bucatele.
  • Framantati cu ajutorul mainilor pana cand obtineti aluatul faramicios (crumble).

Guguluf:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Adaugati coaja rasa si sucul de lamaie, mixati usor.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, alternativ cu laptele in 2 – 3 reprize fiecare.
  • Ungeti cu putin unt o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm. Presarati uniform cca. 1 lingura faina.
  • Turnati aluatul faramicios uniform pe fundul formei de guguluf.
  • Asezati fructele cat mai uniform.
  • Turnati aluatul de guguluf.
  • Dati forma in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Guguluf-ul cu fructe si crumble sa se raceasca in tava, apoi rasturnati-l usor pe un platou/gratar/fund de lemn.
  • Deasupra se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.