Fursecuri cu unt si ciocolata
Delicioasele Fursecuri cu unt si ciocolata sunt fragede, usor crocante (datorita malaiului), aspectuoase, si pot constitui o tratatie excelenta langa ceai, ciocolata calda sau cafea.
Ingrediente Fursecuri cu unt si ciocolata :
- 110 g unt moale
- 150 g zahar
- 1 ou
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 190 g faina
- 2 lingurite malai
- 125 g ciocolata neagra
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Preparare Fursecuri cu unt si ciocolata :
- Mixati untul cu zaharul pana cand obtinei o compozitie omogena, pufoasa.
- Adaugati oul si esenta de vanilie, mixati pana la omogenizare.
- Intr-un alt castron amestecati faina, malaiul, praful de sare, bicarbonatul, praful de copt, apoi incorporati-le in compozitia de zahar-unt-oua obtinuta anterior.
- Adaugati in final ciocolata neagra taiata in bucatele mici, amestecati usor cu ajutorul mainilor.
- Puneti hartie de copt intr-o tava mare de cuptor.
- Din coca obtinuta luam bucatele de aluat, le modelam cu mainile, dand forma de fursecuri, apoi le asezam in tava.
- Tava cu fursecuri se lasa la frigider cca. 20 minute, apoi se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15 minute sau pana se rumenesc pe margini.
- Fursecurile cu unt si ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot servi langa o cana de cafea sau de ceai.