Fursecuri cu capsuni si pepite de ciocolata
Delicioasele Fursecuri cu capsuni si pepite de ciocolata sunt foarte aromate si se prepara destul de usor. Combinatia fructe-ciocolata creeaza un desert perfect de vara.

Ingrediente Fursecuri cu capsuni si pepite de ciocolata:
- 100 g unt rece
- 60 g zahar pudra
- 60 g zahar brun
- 200 g faina
- 5 g praf de copt
- 1 ou
- 10 capsuni mici
- 100 g pepite de ciocolata
Preparare Fursecuri cu capsuni si pepite de ciocolata:
- Puneti faina, praful de copt si zaharul in vasul unui robot de bucatarie.
- Mixati la viteza mica cca. 30 de secunde.
- Adaugati untul rece taiat in bucatele si oul.
- Mixati usor pana cand obtineti un aluat.
- Se adauga pepitele de ciocolata, se mixeaza usor la viteza cea mai mica cateva secunde pana cand aluatul se desprinde de vas si pepitele sunt incorporate (nu amestecati prea mult pentru a nu strica pepitele sau a nu se topi).
- Aluatul obtinut se face ca o minge si se inveleste intr-o folie de plastic.
- Se lasa la frigider cca. 30 de minute.
- Dupa aceea se scoate din frigider si se va imparti in 10 bucati egale.
- Din fiecare bucata se formeaza cate o bila; acestea se vor aseza intr-o tava de cuptor in care ati pus hartie de copt la distanta de minim 3 cm intre ele.
- Aplatizati usor fiecare bila astfel incat sa ramana cu diametrul de cca. 2.5 cm fiecare.
- Taiati capsunile in bucatele si aranjati-le pe suprafata fiecarei bile in parte, impingandu-le foarte usor in aluat.
- Tava cu fursecuri se lasa la congelator timp de 15 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 12 minute.
- Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa sa se raceasca fursecurile in tava cca. 10 minute,
- Fursecuri -le cu capsuni si pepite de ciocolata se scot apoi din tava cu ajutorul unei spatule si se lasa sa se raceasca pe un platou/farfurie.
- Nota: pentru a avea textura perfecta: fragede la interior si crocante la exterior Fursecuri-le cu capsuni si pepite de ciocolata se consuma dupa cca. 5 ore.
Please follow and like us: