Fursecuri cu dovleac

9 Shares

Delicatele Fursecuri cu dovleac sunt un desert rapid, fraged, aromat de toamna. Sunt ideale alaturi de ceaiul sau cafeaua de dupa-amiaza.

Ingrediente Fursecuri cu dovleac:

Fursecuri:

  • 2 oua mari
  • 260 g faina
  • 215 g piure de dovleac
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Condimente dupa gust (scortisoara, nucsoara, ghimbir pudra)
  • Un praf de sare

Glazura alba:

  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 2-3 lingurite smantana
  • putin lapte pt. a subtia glazura daca este prea groasa

Preparare Fursecuri cu dovleac:

Fursecuri:

  • Mixati ouale cu zaharul intr-un castron, pana cand acestea isi tripleaza volumul (cca. 7-8 minute).
  • Adaugati uleiul, piureul de dovleac, esenta de vanilie.
  • Intr-un alt castron se mixeaza faina cu praful de copt, sarea si condimentele.
  • Se incorporeaza apoi mixul de ingredientele uscate peste cel de oua, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava mare de cuptor.
  • Cu ajutorul unei lingurite de inghetata/linguri puneti din compozitie in tava formand fursecuri (lasati spatii intre ele).
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10-12 minute sau pana se rumenesc.
  • Scoateti fursecurile cu dovleac din cuptor, lasati-le sa se raceasca complet, apoi decorati-le cu glazura alba:
  • Mixati ingredientele de glazura pana cand obtineti o consistenta usor groasa, apoi decorati cu aceasta fursecurile cu dovleac racite complet.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.