Fursecuri cu lamaie

Delicatele Fursecuri cu lamaie sunt desertul ideal pentru orice ocazie pentru ca sunt pufoase, fragede, gustoase si au un gust intens de lamaie. Din ingredientele de mai jos am obtinut 50 de fursecuri cu lamaie (2 tavi).

fursecuri cu lamaie

Ingrediente Fursecuri cu lamaie:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g faina
  • 100 g zahar
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 5 g praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 80 – 100 g zahar pudra

Preparare Fursecuri cu lamaie:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, apoi sucul, coaja si esenta de lamaie.
  • In final incorporati faina cernuta si praful de copt, mixati la viteza mica a mixerului pana la omogenizare (aluatul trebuie sa fie moale si usor lipicios).
  • Aluatul se pune intr-o folie alimentara de plastic, se inveleste in aceasta, si se lasa la congelator 30 de minute.
  • Dupa ce s-a intarit aluatul, luam din acesta bucatele si formam bilute pe care le dam prin zaharul pudra inainte de a le aseza in tava de copt, in care am pus hartie de copt.
  • Dupa ce umplem tava o dam in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius pentru cca. 10-12 minute sau pana cand fursecurile cu lamaie sunt rumenite usor.
  • Aluatul ramas se lasa la frigider, si ne ocupam de el dupa ce coacem prima runda de fursecuri.
  • Fursecurile cu lamaie se lasa sa se raceasca apoi se pastreaza intr-o cutie metalica cu capac pentru a ramane fragede mai multe zile.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.