Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere se prepara foarte usor si este foarte aromata. Smantana ii confera aluatului o textura delicata, iar merele mixate cu zaharul vanilat si scortisoara macinata, dau prajiturii un parfum aparte.

placinta-frageda-cu-mere-f

Ingrediente Placinta frageda cu mere:

  • 500 grame faina
  • 250 grame margarina
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
  • 2 kg mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Placinta frageda cu mere:

  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt si zaharul.
  • Incorporati apoi margarina, ouale si smantana.
  • Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale, apoi dati-le la frigider cel putin 40 minute.
  • Intre timp spalati merele, curatati-le de coaja.
  • Dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari, mixati-le cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.
  • Se pun intr-o cratita la foc mic sa fiarba timp de 10-12 minute, sau pana cand merele sunt fragede si se evapora mare parte din lichidul format.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Intindeti doua foi de copt de dimensiunea tavii de copt din cele doua aluaturi pe care le-ati tinut la frigider.
  • Asezati prima foaie de aluat in tava.
  • Intindeti uniform merele rase calite anterior pe toata suprafata primei foi de aluat.
  • Deasupra asezati cea de-a doua foaie de aluat.
  • Dati placinta in cuptorul incins timp de 45-50 minute.
  • Lasati Placinta frageda cu mere sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.