Placinta frageda cu mere
Placinta frageda cu mere se prepara foarte usor si este foarte aromata. Smantana ii confera aluatului o textura delicata, iar merele mixate cu zaharul vanilat si scortisoara macinata, dau prajiturii un parfum aparte.
Ingrediente Placinta frageda cu mere:
- 500 grame faina
- 250 grame margarina
- 1 cana zahar
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 1 plic praf de copt
- 2 kg mere
- 1 plic zahar vanilat
- 6 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara macinata
- Zahar pudra pentru decorare
Preparare Placinta frageda cu mere:
- Intr-un castron mixati faina cu praful de copt si zaharul.
- Incorporati apoi margarina, ouale si smantana.
- Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Impartiti aluatul in doua parti egale, apoi dati-le la frigider cel putin 40 minute.
- Intre timp spalati merele, curatati-le de coaja.
- Dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari, mixati-le cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.
- Se pun intr-o cratita la foc mic sa fiarba timp de 10-12 minute, sau pana cand merele sunt fragede si se evapora mare parte din lichidul format.
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
- Intindeti doua foi de copt de dimensiunea tavii de copt din cele doua aluaturi pe care le-ati tinut la frigider.
- Asezati prima foaie de aluat in tava.
- Intindeti uniform merele rase calite anterior pe toata suprafata primei foi de aluat.
- Deasupra asezati cea de-a doua foaie de aluat.
- Dati placinta in cuptorul incins timp de 45-50 minute.
- Lasati Placinta frageda cu mere sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us: