Placinta cu mere

Placinta cu mere este desertul ce ne duce cu gandul la copilarie, la prajitura ce ne astepta ori de cate ori treceam pragul casei bunicilor. Aroma scortisoarei ce umple toata bucataria ne incanta si astazi cand preparam clasicul desert.

placinta cu mere

Ingrediente Placinta cu mere:

Aluat:

  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 350-400 grame faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 15 grame unt sau ulei

 

  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Placinta cu mere::

Umplutura:

  • Spalati merele, curatati-le de coaja, dati-le pe razatoare.
  • Puneti merele rase intr-o cratita antiaderenta si caliti-le impreuna cu zaharul, scortisoara si untul timp de 7-10 minute, amestecandu-le din cand in cand.
  • Lasati merele calite sa se raceasca.

Aluatul:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Intr-un castron mixati ingredientele de coca pana cand obtineti un aluat omogen de consistenta potrivita (nici moale, nici tare).
  • Impartiti aluatul in doua si intindeti din acestea doua foi de dimensiunea tavii de copt (33×23).
  • Puneti o hartie de copt in tava de cuptor.
  • Asezati prima foaie de aluat pe hartia de copt.
  • Intindeti uniform merele calite pe toata suprafata foii de aluat.
  • Deasupra acestora asezati cealalta foaie de aluat.
  • Dati placinta cu mere in cuptorul preincalzit timp de 35-45 minute sau pana se rumeneste.
  • Lasati placinta cu mere sa se raceasca complet, ornati-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon231

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.