Placinta cu mere
Placinta cu mere este desertul ce ne duce cu gandul la copilarie, la prajitura ce ne astepta ori de cate ori treceam pragul casei bunicilor. Aroma scortisoarei ce umple toata bucataria ne incanta si astazi cand preparam clasicul desert.
Ingrediente Placinta cu mere:
Aluat:
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 350-400 grame faina
- 1 plic praf de copt
Umplutura:
- 2 kg mere
- 5 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara
- 15 grame unt sau ulei
- Zahar pudra pentru ornat
Preparare Placinta cu mere::
Umplutura:
- Spalati merele, curatati-le de coaja, dati-le pe razatoare.
- Puneti merele rase intr-o cratita antiaderenta si caliti-le impreuna cu zaharul, scortisoara si untul timp de 7-10 minute, amestecandu-le din cand in cand.
- Lasati merele calite sa se raceasca.
Aluatul:
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Intr-un castron mixati ingredientele de coca pana cand obtineti un aluat omogen de consistenta potrivita (nici moale, nici tare).
- Impartiti aluatul in doua si intindeti din acestea doua foi de dimensiunea tavii de copt (33×23).
- Puneti o hartie de copt in tava de cuptor.
- Asezati prima foaie de aluat pe hartia de copt.
- Intindeti uniform merele calite pe toata suprafata foii de aluat.
- Deasupra acestora asezati cealalta foaie de aluat.
- Dati placinta cu mere in cuptorul preincalzit timp de 35-45 minute sau pana se rumeneste.
- Lasati placinta cu mere sa se raceasca complet, ornati-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
Buna dimineața din Germania, ieri seara m-am avântat sa fac aceasta placinta ptr ca ne am pus la dieta unul de diabet , eu de un pic de obezitate!
Și vreau sa îți multumesc ptr ca a ieșit foarte bine și nu foarte dulce ! Sa ai o zi minunata așa cum a ieșit rețeta !
Cu iubire , Lela
Multumesc frumos !