Prajitura frageda cu mere

Prajitura frageda cu mere este un desert delicat, simplu, gustos, dulce-acrisor-aromata, un dulce perfect pentru sezonul toamna-iarna.

Prajitura frageda cu mere

Ingrediente Prajitura frageda cu mere:

Umplutura de mere:

  • 2 kg mere curatate de coaja
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3-4 linguri zahar pudra

Foi:

  • 400 g faina
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana cu grasime minim 18%

Preparare Prajitura frageda cu mere:

Umplutura de mere:

  • Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se fierb la foc mic intr-o craticioara pana cand se inmoaie usor, amestecand continuu, apoi se adauga zaharul pudra, scortisoara, pesmetul.
  • Se amesteca bine pana la omogenizare, se inchide focul, se lasa compozitia de mere sa se raceasca.

Foi:

  • Faina cernuta se amesteca praful de copt, zaharul pudra, untul, oul, smantana.
  • Se framanta  pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Aluatul se imparte in doua parti.
  • Una din bucatile se aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie de marimea tavii de copt: 24×36 cm.
  • Asezati cu grija foaia de aluat in tava in care ati pus hartie de copt.
  • Intepati cu o furculita foaia de aluat din loc in loc.
  • Deasupra intindeti uniform umplutura de mere, dupa ce s-a racit.
  • Acoperiti cu a doua foaie de aluat (intindeti bucata de aluat ramasa sub forma unei foi de dimensiunile tavii de copt), intepati foaia cu o furculita din loc in loc.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura frageda cu mere sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.