Prajitura frageda cu mere
Prajitura frageda cu mere este un desert delicat, simplu, gustos, dulce-acrisor-aromata, un dulce perfect pentru sezonul toamna-iarna.
Ingrediente Prajitura frageda cu mere:
Umplutura de mere:
- 2 kg mere curatate de coaja
- 2 lingurite scortisoara
- 3-4 linguri pesmet
- 3-4 linguri zahar pudra
Foi:
- 400 g faina
- 150 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 1 lingura smantana cu grasime minim 18%
Preparare Prajitura frageda cu mere:
Umplutura de mere:
- Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se fierb la foc mic intr-o craticioara pana cand se inmoaie usor, amestecand continuu, apoi se adauga zaharul pudra, scortisoara, pesmetul.
- Se amesteca bine pana la omogenizare, se inchide focul, se lasa compozitia de mere sa se raceasca.
Foi:
- Faina cernuta se amesteca praful de copt, zaharul pudra, untul, oul, smantana.
- Se framanta pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Aluatul se imparte in doua parti.
- Una din bucatile se aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie de marimea tavii de copt: 24×36 cm.
- Asezati cu grija foaia de aluat in tava in care ati pus hartie de copt.
- Intepati cu o furculita foaia de aluat din loc in loc.
- Deasupra intindeti uniform umplutura de mere, dupa ce s-a racit.
- Acoperiti cu a doua foaie de aluat (intindeti bucata de aluat ramasa sub forma unei foi de dimensiunile tavii de copt), intepati foaia cu o furculita din loc in loc.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura frageda cu mere sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us: