Placinta cu mere si budinca de vanilie

Placinta cu mere si budinca de vanilie este un desert fraged, aromat si bineinteles foarte gustos. Foile pufoase impreuna cu fructele usor zemoase si crema de vanilie, alcatuiesc un desert incredibil.

placinta-cu-mere-si-budinca-de-vanilie

Ingrediente Placinta cu mere si budinca de vanilie:

Aluat:

  • 3 cani faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 250 grame margarina
  • 2 lingurite praf de copt

Umplutura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 800 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 1 1/2 kg mere
  • Suc de lamaie
  • Zahar pudra pentru decorarare:

Preparare Placinta cu mere si budinca de vanilie:

Aluatul:

  • Mixati componentele de blat pana cand obtineti un aluat omogen, apoi impartiti-l in doua parti egale.

Budinca de vanilie+umplutura de mere:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Dati merele pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi mixati-le cu cateva picaturi de suc de lamaie.

Asamblare Placinta cu mere si budinca de vanilie:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×40 cm.
  • Intindeti foile de aluat de dimensiunea tavii de copt.
  • Asezati una din cele doua foi pe fundul tavii de copt, peste hartia de copt.
  • Intepati foaia cu o furculita din loc in loc.
  • Deasupra asezati merele rase, mixate cu putin suc de lamaie.
  • Peste acestea puneti uniform budinca de vanilie obtinuta anterior.
  • Deasupra budincii puneti cea de-a doua foaie de aluat intinsa anterior, dupa ce ati intepat-o si pe aceasta cu furculita din loc in loc.
  • Dati prajitura in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 50 minute.
  • Lasati-o sa se raceasca complet, apoi presarati zaharul pudra peste aceasta si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.