Placinta cu mere si bezea de cocos

Placinta cu mere si bezea de cocos este un desert fabulos usor de preparat. Aroma merelor combinata cu cea de cocos creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Placinta cu mere si bezea de cocos:

Blat:

  • 3 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt rece
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 2 lingurite praf de copt

Umplutura de mere:

  • 2.5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Bezeaua de cocos:

  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 200 g fulgi de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita suc de lamaie

Preparare Placinta cu mere si bezea de cocos:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.
  • Se adauga untul rece taiat in bucatele si se framanta ingredientele cu mainile pana cand se obtine un aluat sfaramicios.
  • Se adauga galbenusurile si iaurtul, si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se lasa la frigide minim o ora.
  • Dupa ce a stat la rece aluatul, se imparte in doua parti egale.
  • Una din parti se intinde intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Restul aluatului se pastreaza la frigider pana cand il vom folosi la placinta.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 15 minute.

Intre timp preparam merele:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Merele rase se pun impreuna cu zaharul si scortisoara intr-o craticioara la foc mic.
  • Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce zaharul se topeste si merele sunt inmuiate.
  • Merele calite se intind uniform peste blatul partial copt, usor racit.

Deasupra merelor se intinde bezeaua de cocos:

  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase.
  • Se adauga zaharul treptat, amestecat in prealabil cu amidonul, se mizeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • In final se adauga sucul de lamaie si fulgii de cocos.
  • Se amesteca usor ingredientele cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizare.
  • Bezeaua obtinuta se toarna uniform peste merele rase.
  • Aluatul ramas se intinde uniform si se asaza cu grija peste bezeaua de cocos.
  • Se da tava din nou la cuptor pentru inca 30-35 minute.
  • Dupa ce se raceste Placinta cu mere si bezea de cocos se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1.00k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.