Placinta cu mere si bezea de cocos

19 Shares

Placinta cu mere si bezea de cocos este un desert fabulos usor de preparat. Aroma merelor combinata cu cea de cocos creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Placinta cu mere si bezea de cocos:

Blat:

  • 3 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt rece
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 2 lingurite praf de copt

Umplutura de mere:

  • 2.5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Bezeaua de cocos:

  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 200 g fulgi de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita suc de lamaie

Preparare Placinta cu mere si bezea de cocos:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.
  • Se adauga untul rece taiat in bucatele si se framanta ingredientele cu mainile pana cand se obtine un aluat sfaramicios.
  • Se adauga galbenusurile si iaurtul, si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se lasa la frigide minim o ora.
  • Dupa ce a stat la rece aluatul, se imparte in doua parti egale.
  • Una din parti se intinde intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Restul aluatului se pastreaza la frigider pana cand il vom folosi la placinta.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 15 minute.

Intre timp preparam merele:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Merele rase se pun impreuna cu zaharul si scortisoara intr-o craticioara la foc mic.
  • Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce zaharul se topeste si merele sunt inmuiate.
  • Merele calite se intind uniform peste blatul partial copt, usor racit.

Deasupra merelor se intinde bezeaua de cocos:

  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase.
  • Se adauga zaharul treptat, amestecat in prealabil cu amidonul, se mizeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • In final se adauga sucul de lamaie si fulgii de cocos.
  • Se amesteca usor ingredientele cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizare.
  • Bezeaua obtinuta se toarna uniform peste merele rase.
  • Aluatul ramas se intinde uniform si se asaza cu grija peste bezeaua de cocos.
  • Se da tava din nou la cuptor pentru inca 30-35 minute.
  • Dupa ce se raceste Placinta cu mere si bezea de cocos se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.