Placinta cu mere si bezea de cocos
Placinta cu mere si bezea de cocos este un desert fabulos usor de preparat. Aroma merelor combinata cu cea de cocos creeaza o prajitura excelenta.
Ingrediente Placinta cu mere si bezea de cocos:
Blat:
- 3 1/2 cani faina
- 1 cana zahar
- 200 g unt rece
- 4 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri iaurt grecesc
- 2 lingurite praf de copt
Umplutura de mere:
- 2.5 kg mere
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
Bezeaua de cocos:
- 4 albusuri
- 1 cana zahar
- 200 g fulgi de cocos
- 1 praf de sare
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita suc de lamaie
Preparare Placinta cu mere si bezea de cocos:
Blat:
- Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.
- Se adauga untul rece taiat in bucatele si se framanta ingredientele cu mainile pana cand se obtine un aluat sfaramicios.
- Se adauga galbenusurile si iaurtul, si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen.
- Aluatul obtinut se lasa la frigide minim o ora.
- Dupa ce a stat la rece aluatul, se imparte in doua parti egale.
- Una din parti se intinde intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Restul aluatului se pastreaza la frigider pana cand il vom folosi la placinta.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 15 minute.
Intre timp preparam merele:
- Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Merele rase se pun impreuna cu zaharul si scortisoara intr-o craticioara la foc mic.
- Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce zaharul se topeste si merele sunt inmuiate.
- Merele calite se intind uniform peste blatul partial copt, usor racit.
Deasupra merelor se intinde bezeaua de cocos:
- Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase.
- Se adauga zaharul treptat, amestecat in prealabil cu amidonul, se mizeaza pana cand se obtine o bezea tare.
- In final se adauga sucul de lamaie si fulgii de cocos.
- Se amesteca usor ingredientele cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizare.
- Bezeaua obtinuta se toarna uniform peste merele rase.
- Aluatul ramas se intinde uniform si se asaza cu grija peste bezeaua de cocos.
- Se da tava din nou la cuptor pentru inca 30-35 minute.
- Dupa ce se raceste Placinta cu mere si bezea de cocos se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us: