Foietaj cu capsuni

6 Shares

Un desert usor de preparat, simplu si bun este apetisantul Foietaj cu capsuni. Puteti folosi si alte fructe, sau alt tip de lichior, in functie de preferinte.

foietaj cu capsuni

Ingrediente Foietaj cu capsuni:

  • 500 grame aluat de foietaj

Umplutura:

  • 500 grame branza mascarpone
  • 1 1/2 cana smantana pentru frisca
  • 5 lingurite gelatina
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 pahar lichior oua/migdale
  • 500 grame capsuni curatate taiate pe jumatate

Preparare Foietaj cu capsuni:

Foile:

  • Aluatul de foietaj se decongeleaza.
  • Impartiti aluatul de foietaj in doua si intindeti din acesta doua foi de dimensiunea tavii de copt, 20×30 cm.
  • Fiecare foaie se va intinde subtire cca 2-3 mm, apoi se va aseza in tava de copt.
  • Una din foi se va taia in patrate, dupa ce se va aseza in tava de copt (cealalta se va coace intreaga).
  • Intepati foile cu furculita din loc in loc.
  • Se vor coace separat, pe rand, in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc.
  • Dupa ce sunt gata, foile se lasa sa se raceasca complet.

Umplutura:

  • Gelatina se inmoaie in 1/3 cana apa rece timp de 15 minute.
  • Branza mascarpone se mixeaza bine cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, lichiorul de oua/migdale.
  • Smantana pentru frisca se bate pana se intareste.
  • Gelatina, se pune pe foc pentru a se dizolva, dupa ce s-a inmuiat cele 15 minute (nu trebuie sa fiarba).
  • Se adauga apoi in masa de branza – zahar – lichior.
  • In final se incorporeaza si frisca batuta.
  • Umplutura se lasa la congelator 10 minute pentru a se intari putin.

Asamblare Foietaj cu capsuni:

  • Asezati pe un platou foaia de aluat coapta intreaga.
  • Peste aceasta se intinde umplutura de branza-frisca, obtinuta anterior, se niveleaza.
  • In umplutura se aseaza jumatatile de capsuni, apoi se imping usor in aceasta.
  • Deasupra se aseza foaia de aluat coapta, taiata in patrate.
  • Decorati cu zahar pudra.
  • Lasati prajitura la frigider minim 8 ore.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.