Tiramisu cu capsuni
Un desert rapid, apetisant, perfect pentru aceasta perioada a anului, este savurosul Tiramisu cu capsuni. Crema de capsuni cu mascarpone si frisca are un gust exceptional.
Ingrediente Tiramisu cu capsuni:
- 200 grame piscoturi
- 500 grame mascarpone
- 2 cani smantana pentru frisca
- 500 grame capsuni proaspete intregi
- 50 grame capsuni proaspete taiate in bucatele
- 4 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- Fulgi ciocolata/ciocolata rasa
Preparare Tiramisu cu capsuni:
- Gelatina se inmoaie timp de 15 minute in 100 ml apa rece, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Curatati capsunile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa.
- Opriti cca. 10 capsuni intregi, iar restul puneti-le intr-un blender impreuna cu 2 linguri zahar pudra.
- Capsunile se mixeaza cu zaharul cu ajutorul blenderului pana cand devin piure.
- Mixati smantana pentru frisca pana cand se intareste.
- Opriti din aceasta 4-5 linguri pentru decorare.
- Branza mascarpone se mixeaza cu restul de zahar pudra (2 linguri), apoi se adauga in aceasta piureul de capsuni.
- Incorporati restul de frisca batuta in crema de mascarpone+piure de capsuni.
- In final turnati in fir subtire gelatina dizolvata, amestecati usor pana la omogenizare.
- Crema de capsuni-frisca-mascarpone se lasa la frigider 30 minute sau 10 minute la congelator, pentru ca gelatina sa inceapa sa se intareasca.
- Dupa ce crema s-a intarit putin, se asambleaza prajitura:
- Asezati jumatate din piscoturi intr-o forma de 20×20 cm.
- Peste acestea intindeti jumatate din crema de capsuni.
- Deasupra asezati bucatelele de capsuni (cele 50 grame).
- Asezati restul de piscoturi.
- Intindeti restul de crema.
- Deasupra decorati cu frisca ramasa si garnisiti cu capsunile intregi oprite anterior si fulgi de ciocolata.
- Tiramisu cu capsuni se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia piscoturile si intari crema.
Please follow and like us:
Super buna, am facut-o si a iesit perfect 🙂
Multumesc Dana !
Piscoturile se vor inmuia de la crema cu capsuni sau este necesara folosirea unui sirop de ananas din conserva , etc. ????
Care este cantitatea exacta de gelatina,in grame , granule sau plcute ?????Eu am facut reteta cu 6 placute si nu s-a prea intarit ???? De asemeni cele 100 ml de apa in care s-a inmuiat gelatina se arunca ???Multumesc.
Gelatina folosita este tip granule, un pachet avand 10 g. Gelatina tip granule se dizolva pe bain-marie, deci in cei 100 ml apa, nu trebuie aruncat nimic.
Piscoturile se inmoaie de la crema