Cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata

148 Shares

Savurosul cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata, este desertul cremos clasic cu foietaj, la care am adaugat ceva frisca si putina ciocolata.

Cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata

Ingrediente Cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata:

Foi:

  • 450 grame aluat de foietaj

Crema:

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 1 litru lapte
  • Esenta de vanilie
  • 100 grame unt la temperatura camerei

Frisca:

  • 2 albusuri
  • 750 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Glazura de ciocolata:

  • 50 grame ciocolata
  • 50 grame unt
  • 1 lingura zahar

Preparare Cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata:

Crema:

  • Puneti la foc mic laptele impreuna cu ouale, zaharul si faina.
  • Mixati continuu cu telul pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga esenta de vanilie si untul.

Foile:

  • Aluatul de foietaj se decongeleaza.
  • Impartiti aluatul de foietaj in doua si intindeti din acesta doua foi de dimensiunea tavii de copt, 20×30 cm.
  • Fiecare foaie se va intinde subtire cca 2-3 mm, apoi se va aseza in tava de copt.
  • Intepati foile cu furculita din loc in loc.
  • Se vor coace separat, pe rand, in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc.
  • Dupa ce sunt gata, foile se lasa sa se raceasca complet.

Frisca:

  • In timp ce crema si foile se racesc, preparati frisca.
  • Bateti albusele cu zaharul pana cand se intaresc, apoi mixati-le cu smnatana pentru frisca, pana cand obtineti o frisca omogena.

Glazura:

  • Topiti ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Mixati pana cand obtineti glazura.

Asamblare Cremsnit cu frisca si glazura de ciocolata:

  • Asezati una din foile coapte pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste aceasta crema.
  • Deasupra asezati frisca.
  • Peste frisca puneti cea de-a doua foaie coapta.
  • Deasupra turnati glazura de ciocolata.
  • Dati Cremsnitul cu frisca si glazura de ciocolata la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia foile.
  • Cand taiati in bucati curatati de fiecare data cutitul.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.