Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie

Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie este un adevarat rasfat culinar. Blatul de nuci combinat cu crema de vanilie si foile de foietaj alcatuiesc un desert perfect.

Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie

Ingrediente Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie:

  • 1 pachet aluat de foietaj

Blatul de nuci:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 10 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 750 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 250 grame unt
  • zahar pudra pentru ornat

Preparare Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie:

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.
  • Dati crema de vanilie astfel obtinuta la frigider pana cand asamblati prajitura.

 

  • Taiati aluatul de foietaj in doua pe latime.
  • Fiecare foaie obtinuta se intinde cu sucitorul pe marimea tavii de copt 23×32 cm.
  • Intepati cu o furculita cele doua foi obtinute din aluatul de  foietaj si asezati-le pe rand, pe fundul unei tavi de copt pe care in prealabil ati presarat putina faina.
  • Coaceti cele 2 foi in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cateva minute, pana cand acestea se rumenesc usor.
  • Lasati foile coapte sa se raceasca complet.

Blatul de nuci:

  • Intr-un castron bateti albusele spuma tare cu un praf de sare.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusele cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati nucile macinate, faina si praful de copt.
  • In final incorporati treptat albusele batute spuma.
  • Mixati usor cu o spatula pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul de nuci intr-o tava de dimensiunile foilor de foietaj obtinute anterior, pe care in prealabil ati asezati o foaie de copt.
  • Lasati blatul de nuci in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de nuci sa se raceasca complet, apoi detasati foaia de copt.

Asamblare Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie:

  • Asezati pe un platou de prajituri una din foile de foietaj coapte anterior.
  • Ungeti foaia cu jumatate din crema de vanilie obtinuta anterior.
  • Peste acesta asezati blatul de nuci racit complet.
  • Ungeti blatul de nuci cu restul de crema de vanilie.
  • Deasupra asezati cea de-a doua foaie de foietaj rumenita anterior.
  • Acoperiti prajitura cu o folie de plastic si puneti peste aceasta ceva greu (ex. un tocattr mare).
  • Dati Prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie cateva ore la frigider pentru a se inmuia, iar cand serviti taiati-o in patrate si decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.