Prajitura cu crema de cocos

1K Shares

Prajitura cu crema de cocos este o delicatesa culinara deosebit de savuroasa. Fulgii de cocos adaugati in crema ii dau un gust aparte si creeaza un desert special.

Prajitura cu crema de cocos

Ingrediente Prajitura cu crema de cocos:

Blat:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema de cocos:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 g fulgi de cocos
  • 10 linguri zahar

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura unt

Preparare Prajitura cu crema de cocos:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, laptele si zaharul vanilat.
  • Incorporati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  • Impartiti compozitia obtinuta in doua parti : 3/4 si 1/4.
  • In partea mai mare incorporati cacaua, amestecati pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia de cacao intr-o tava in care ati pus hartie de copt 20×30 cm.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 10-15 minute.

Crema de cocos:

  • Faina se amesteca cu zaharul si 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert.
  • Cand da in clocot se adauga mixul de faina-zahar, se amesteca pana cand incepe sa se ingroase.
  • Se adauga fulgii de cocos si se ia de pe foc.
  • Intindeti crema de cocos obtinuta peste blatul cu cacao semi-copt.
  • Deasupra turnati compozitia fara cacao.
  • Dati tava din nou la cuptor inca 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce prajitura se raceste, se toarna peste aceasta glazura de ciocolata:

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata rupta in bucati se topeste impreuna cu restul ingredientelor de glazura.
  • Se toarna peste prajitura si apoi se presara fulgi de cocos.
  • Prajitura cu crema de cocos se lasa la frigider minim 3 ore apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.