Prajitura cu crema de cocos
Prajitura cu crema de cocos este o delicatesa culinara deosebit de savuroasa. Fulgii de cocos adaugati in crema ii dau un gust aparte si creeaza un desert special.
Ingrediente Prajitura cu crema de cocos:
Blat:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 12 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Crema de cocos:
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 100 g fulgi de cocos
- 10 linguri zahar
Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 3 linguri zahar
- 5 linguri lapte
- 1 lingura unt
Preparare Prajitura cu crema de cocos:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul, laptele si zaharul vanilat.
- Incorporati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- Impartiti compozitia obtinuta in doua parti : 3/4 si 1/4.
- In partea mai mare incorporati cacaua, amestecati pana la omogenizare.
- Turnati compozitia de cacao intr-o tava in care ati pus hartie de copt 20×30 cm.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 10-15 minute.
Crema de cocos:
- Faina se amesteca cu zaharul si 150 ml lapte.
- Restul de lapte se pune la fiert.
- Cand da in clocot se adauga mixul de faina-zahar, se amesteca pana cand incepe sa se ingroase.
- Se adauga fulgii de cocos si se ia de pe foc.
- Intindeti crema de cocos obtinuta peste blatul cu cacao semi-copt.
- Deasupra turnati compozitia fara cacao.
- Dati tava din nou la cuptor inca 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce prajitura se raceste, se toarna peste aceasta glazura de ciocolata:
Glazura de ciocolata:
- Ciocolata rupta in bucati se topeste impreuna cu restul ingredientelor de glazura.
- Se toarna peste prajitura si apoi se presara fulgi de cocos.
- Prajitura cu crema de cocos se lasa la frigider minim 3 ore apoi se taie in bucati.
Arata super !