Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca

11 Shares

Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca este un desert fin, cremos, ce se prepara rapid. Foile fragede cu cocos impreuna cu crema de frisca alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca

Ingrediente Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca:

Blat de cocos:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de frisca:

  • 1 plic budinca cu gust de frisca Dr. Oetker
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie

Preparare Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca:

Blat cu cocos:

  • Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi tripleaza volumui si zaharul se topeste.
  • Se adauga uleiul, se omogenizeaza.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si fulgii de cocos, se amestecati apoi usor cu o spatula, cu miscari usuare de jos in sus pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 25×35 cm.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15 minute.
  • Blatul de cocos rezultat (nu foarte inalt) se va lasa sa se raceasca complet, apoi se va taia in 3 parti obtinandu-se astfel 3 blaturi.

Crema de frisca:

  • Pregatiti plicul de budinca cu gust de frisca de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicului se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic direct peste budinca obtinuta si se lasa sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Peste budinca cu gust de frisca racita se adauga frisca batuta, se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca:

  • Asazati unul din blaturile de cocos pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta 1/2 din crema de frisca obtinuta.
  • Asezati un alt blat de cocos.
  • Intindeti restul de crema peste acesta.
  • Asezati cel de-al treilea blat.
  • Decorati cu fulgi de cocos sau zahar pudra.
  • Dati Prajitura cu blat de cocos si crema de frisca la frigider minim 12 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.