Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos
Desertul rapid si nemaipomenit de delicios pe care vi-l propun astazi, este Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos. Se prepara foarte repede si se va termina foarte curand !
Ingrediente Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:
- 3 pachete biscuiti cu cacao
Crema de cocos:
- 1 litru smantana pentru frisca
- 200 grame fulgi de cocos
- 3/4 cana lapte
- 4 linguri zahar pudra
- 150 ml lichior de oua
- 15 grame gelatina
Decorare:
- Fulgi de cocos
- Ciocolata alba
Preparare Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:
Crema de cocos:
- Puneti laptele impreuna cu fulgii de cocos sa fiarba la foc mic intr-o craticioara antiaderenta, pana cand fulgii absorb laptele (mixati continuu).
- Adaugati zaharul mixati, luati compozitia de pe aragaz si lasati-o sa se raceasca.
- Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute.
- Mixati smantana pentru frisca pana devine o frisca ferma, incorporati apoi in ea compozitia de cocos+lapte+zahar obtinuta anterior si lichiorul de oua.
- Gelatina ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (aveti grija insa ca aceasta nu trebuie sa fiarba).
- Gelatina se adauga apoi in frisca mixata cu compozitia de cocos si lichiorul de oua, turnandu-se in fir subtire.
- Amestecati continuu pana cand crema de cocos se omogenizeaza.
Asamblare Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:
- Asezati un sfert din biscuitii de cacao intr-o tava de 25×35 cm.
- Intindeti peste acestia un sfert din crema de cocos obtinuta.
- Repetati straturile de inca 3 ori.
- Pe ultimul start de crema se presara fulgi de cocos si ciocolata alba rasa.
- Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos se lasa la frigider pana a doua zi.
Please follow and like us:
cred ca e delicioasa !dar biscutiii se pun asa cum sunt,fara a fi inmuiati ?
Biscuitii se vor inmuia suficient de la crema. Daca doriti puteti sa-i insiropati insa vor deveni prea moi.