Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos

Desertul rapid si nemaipomenit de delicios pe care vi-l propun astazi, este Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos. Se prepara foarte repede si se va termina foarte curand !

Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos

Ingrediente Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:

  • 3 pachete biscuiti cu cacao

Crema de cocos:

  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 200 grame fulgi de cocos
  • 3/4 cana lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 150 ml lichior de oua
  • 15 grame gelatina

Decorare:

  • Fulgi de cocos
  • Ciocolata alba

Preparare Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:

Crema de cocos:

  • Puneti laptele impreuna cu fulgii de cocos sa fiarba la foc mic intr-o craticioara antiaderenta, pana cand fulgii absorb laptele (mixati continuu).
  • Adaugati zaharul mixati, luati compozitia de pe aragaz si lasati-o sa se raceasca.
  • Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute.
  • Mixati smantana pentru frisca pana devine o frisca ferma, incorporati apoi in ea compozitia de cocos+lapte+zahar obtinuta anterior si lichiorul de oua.
  • Gelatina ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (aveti grija insa ca aceasta nu trebuie sa fiarba).
  • Gelatina se adauga apoi in frisca mixata cu compozitia de cocos si lichiorul de oua, turnandu-se in fir subtire.
  • Amestecati continuu pana cand crema de cocos se omogenizeaza.

Asamblare Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos:

  • Asezati un sfert din biscuitii de cacao intr-o tava de 25×35 cm.
  • Intindeti peste acestia un sfert din crema de cocos obtinuta.
  • Repetati straturile de inca 3 ori.
  • Pe ultimul start de crema se presara fulgi de cocos si ciocolata alba rasa.
  • Prajitura cu biscuiti de cacao si crema de cocos se lasa la frigider pana a doua zi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon944

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.