Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata

Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Blatul umed si ciocolatos, ca de negresa, impreuna cu crema de cocos, alcatuiesc un desert minunat. Cana folosita = 200 ml.Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata:

Blat:

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana pudra de cacao
  • 3/4 cana zahar
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 1/4 cana lapte

Crema de cocos:

  • 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 400 g, nu lapte pt. cafea)
  • 2 cani lapte
  • 200 g fulgi de cocos
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri migdale macinate

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata:

Blat:

  • Untul se pune intr-o cratita cu zaharul la foc mic pana cand acestea se topesc, se iau apoi de pe foc.
  • Se toarna laptele, apoi se adauga ouale pe rand.
  • Separat, se amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, cacao, ce se cern apoi peste restul ingredientelor.
  • Se amesteca pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute sau veriifcati cu scobitoarea.
  • Se lasa blatul sa se raceasca complet.

Crema de cocos:

  • Puneti intr-o cratita 1 1/2 cana lapte, laptele condensat si fulgii de cocos.
  • Se pun la fiert cca. 15 minute, la foc mic.
  • Restul de lapte, 1/2 cana, se mixeaza cu praful de la budinca de vanilie si cele 3 linguri de zahar, si se incorporeaza in compozitia fiarta de lapte+lapte condensat+fulgii de cocos.
  • Se amesteca ingredientele pana cand crema se ingroasa, la foc mic.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga untul in crema obtinuta, se amesteca pana la omogenizare, si se lasa sa se racesca complet.

Glazura:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu untul si laptele.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata:

  • Pe blatul de cacao se intinde crema de cocos.
  • Peste aceasta se toarna glazura, dupa ce se raceste putin.
  • Deasupra se decoreaza cu migdale pisate sau cu fulgi de cocos.
  • Se da Prajitura cu blat de cacao crema de cocos si glazura de ciocolata la frigider cateva ore pentru a se inmuia, apoi se taie in bucati.

Nota:

Daca nu gasiti lapte condensat il puteti prepara in casa astfel:

Ingrediente:

  • 400 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250 g lapte praf de calitate

Preparare:

  • Apa se pune impreuna cu zaharul la fiert.
  • Dupa ce zaharul se dizolva, luati siropul obtinut de pe foc si lasati-l sa se raceasca 5 minute.
  • Puneti apoi siropul intr-un blender si adaugati treptat laptele praf, mixand de fiecare data pana la omogenizare.
  • Laptele condensat obtinut (cca. 700 g) se pune intr-un castronel si se lasa sa se raceasca complet.
  • Puteti sa-l puneti apoi intr-un recipient de sticla cu capac si sa-l lasati la frigider cateva zile sau puteti sa-l folositi imediat la prajitura de mai sus.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.