Prajitura cu crema de cocos si vanilie

Prajitura cu crema de cocos si vanilie combina gustul unui blat perfect de cacao cu o crema mixta aromata, usor de preparat.

prajitura cu crema de cocos si vanilie1

Ingrediente Prajitura cu crema de cocos si vanilie:

Blat de cacao:

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 grame unt
  • 3/4 cana zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 oua
  • 3 linguri apa

Crema de cocos si vanilie:

  • 1.3 litru lapte (500 ml pt. crema de cocos, 800 ml pt. budinca de vanilie)
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 7 linguri zahar
  • 200 grame unt
  • 250 grame fulgi cocos
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura de ciocolata:

  • 200 grame ciocolata dark
  • 30 grame unt
  • Fulgi cocos pentru decorare

Preparare Prajitura cu crema de cocos si vanilie:

Blat de cacao:

  • Puneti intr-o cratita antiderenta untul, zaharul, zaharul vanilat, apa si cacaua.
  • Lasati-le la foc mic pana cand ingredientele se topesc si formeaza o compozitie omogena, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
  • Lasati amestecul sa se raceasca complet, apoi adaugati galbenusele.
  • Incorporati si faina mixata in prealabil cu praful de copt, apoi adaugati in compozitie albusele batute.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, nivelati-o si dati-o in cuptourl incins la 180 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema de cocos:

  • Puneti la foc intr-o craticioara 1/2 litru lapte impreuna cu fulgii de cocos, zaharul si zaharul vanilat.
  • Fierbeti ingredientele la foc mic 10 minute, apoi incorporati untul, mixati pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet inainte de a o mixa cu crema de vanilie.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet, apoi se incorporeaza in crema de cocos obtinuta anterior.

Asamblare Prajitura cu crema de cocos si vanilie:

  • Taiati blatul de cacao in doua parti (nu neaparat egale) pe orizontala.
  • Asezati blatul mai subtire pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta crema de cocos si vanilie, nivelati.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Deasupra acestuia intindeti glazura de ciocolata si presarati fulgi de cocos.

Glazura de ciocolata:

  • Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o sa se topeasca pe bain-marie impreuna cu untul.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon141

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.