Prajitura cu crema de cocos si vanilie
Prajitura cu crema de cocos si vanilie combina gustul unui blat perfect de cacao cu o crema mixta aromata, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu crema de cocos si vanilie:
Blat de cacao:
- 2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 200 grame unt
- 3/4 cana zahar
- 4 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 5 oua
- 3 linguri apa
Crema de cocos si vanilie:
- 1.3 litru lapte (500 ml pt. crema de cocos, 800 ml pt. budinca de vanilie)
- 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
- 7 linguri zahar
- 200 grame unt
- 250 grame fulgi cocos
- 1 plic zahar vanilat
Glazura de ciocolata:
- 200 grame ciocolata dark
- 30 grame unt
- Fulgi cocos pentru decorare
Preparare Prajitura cu crema de cocos si vanilie:
Blat de cacao:
- Puneti intr-o cratita antiderenta untul, zaharul, zaharul vanilat, apa si cacaua.
- Lasati-le la foc mic pana cand ingredientele se topesc si formeaza o compozitie omogena, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
- Lasati amestecul sa se raceasca complet, apoi adaugati galbenusele.
- Incorporati si faina mixata in prealabil cu praful de copt, apoi adaugati in compozitie albusele batute.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
- Turnati compozitia obtinuta, nivelati-o si dati-o in cuptourl incins la 180 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
Crema de cocos:
- Puneti la foc intr-o craticioara 1/2 litru lapte impreuna cu fulgii de cocos, zaharul si zaharul vanilat.
- Fierbeti ingredientele la foc mic 10 minute, apoi incorporati untul, mixati pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.
- Se lasa sa se raceasca complet inainte de a o mixa cu crema de vanilie.
Crema de vanilie:
- Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
- Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet, apoi se incorporeaza in crema de cocos obtinuta anterior.
Asamblare Prajitura cu crema de cocos si vanilie:
- Taiati blatul de cacao in doua parti (nu neaparat egale) pe orizontala.
- Asezati blatul mai subtire pe un platou de prajituri.
- Intindeti peste acesta crema de cocos si vanilie, nivelati.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Deasupra acestuia intindeti glazura de ciocolata si presarati fulgi de cocos.
Glazura de ciocolata:
- Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o sa se topeasca pe bain-marie impreuna cu untul.
Please follow and like us: