Prajitura cu blat cacao crema de cocos
Prajitura cu blat cacao crema de cocos este un desert delicat ce va incanta iubitorii de cocos. Blatul umed se combina excelent cu crema cu gust intens de cocos alcatuind o prajitura fantastica.

Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema de cocos:
Blat cacao:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 10 linguri faina
- 1 lingura cacao
Crema de cocos:
- 1 litru lapte
- 7 linguri amidon
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 150 g fulgi de cocos
Inmuiere blat:
- 200 ml lapte cocos/lapte
Preparare Prajitura cu blat cacao crema de cocos:
Blat cacao:
- Bateti ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand aceste isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati apoi uleiul si laptele, amestecati usor.
- In final adaugati faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se scoate din cuptor se toarna uniform laptele (200 ml) peste blatul copt.
- Se lasa sa se absoarba laptele si sa se raceasca blatul.
Crema de cocos:
- Zaharul se pune impreuna cu amidonul si laptele intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa; se lasa sa se raceasca.
- Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema.
- Se adauga compozitia obtinuta dupa ce s-a racit in 3-4 reprize, se mixeaza usor pana la incorporare.
- In final se adauga fulgii de cocos, se amesteca usor cu o spatula.
Asamblare Prajitura cu blat cacao crema de cocos:
- Pe blatul inmuiat si racit se intinde uniform crema de cocos.
- Deasupra se presara fulgi de cocos.
- Prajitura cu blat cacao crema de cocos se da la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia si consuma.
Please follow and like us: