Chec cu zmeura si ciocolata alba
Chec-ul cu zmeura si ciocolata alba este un desert delicios, usor de preparat. Fructele usor acrisoare se combina foarte bine cu blatul pufos alcatuind o prajitura excelenta. Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Chec cu zmeura si ciocolata alba:
- 4 oua mari
- 1 cana zahar
- 3/4 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
Alte ingrediente:
- 50 g ciocolata alba
- 400 g zmeura
Glazura:
- 50 g Zahar pudra
- 1-2 linguri apa
- 1 lingura suc de lamaie
Preparare Chec cu zmeura si ciocolata alba:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, amestecati usor.
- Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- Ciocolata alba se toaca marunt si se adauga in compozitie, se amesetca usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava medie de chec.
- Turnati jumatate din compozitie, adaugati jumatate din zmeura.
- Turnati restul compozitiei, iar deasupra restul de zmeura.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul cu zmeura si ciocolata alba se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura de lamaie.
Glazura:
- Zaharul pudra se amesteca cu sucul de lamaie si apa pana cand se obtine o compozitie cremoasa, densa.
- Cu aceasta se va decora checul racit.
Please follow and like us: