Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec-ul cu zmeura si ciocolata alba este un desert delicios, usor de preparat. Fructele usor acrisoare se combina foarte bine cu blatul pufos alcatuind o prajitura excelenta. Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Chec cu zmeura si ciocolata alba:

  • 4 oua mari
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt

Alte ingrediente:

  • 50 g ciocolata alba
  • 400 g zmeura

Glazura:

  • 50 g Zahar pudra
  • 1-2 linguri apa
  • 1 lingura suc de lamaie

Preparare Chec cu zmeura si ciocolata alba:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, amestecati usor.
  • Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  • Ciocolata alba se toaca marunt si se adauga in compozitie, se amesetca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava medie de chec.
  • Turnati jumatate din compozitie, adaugati jumatate din zmeura.
  • Turnati restul compozitiei, iar deasupra restul de zmeura.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec-ul cu zmeura si ciocolata alba se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura de lamaie.

Glazura:

  • Zaharul pudra se amesteca cu sucul de lamaie si apa pana cand se obtine o compozitie cremoasa, densa.
  • Cu aceasta se va decora checul racit.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.