Prajitura cu ciocolata alba si zmeura
Prajitura cu ciocolata alba si zmeura este un desert pufos cu textura usor lipicioasa, dar in acelasi timp moale. Ciocolata alba + zmeura + faina de cocos formeaza o combinatie reusita pe care va invit s-o descoperiti pregatind reteta de mai jos:
Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si zmeura:
- 250 g faina de grau
- 80 g faina de cocos
- 2 lingurite praf de copt
- 2 oua mari
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata alba
- 250 g chefir
- 250 ml lapte
- 100 g zmeura
Preparare Prajitura cu ciocolata alba si zmeura:
- Intr-un castron se amesteca faina de grau, faina de cocos, praful de copt.
- Adaugati chefirul, laptele, galbenusurile, amestecati usor cu un tel dupa fiecare adaugare.
- Intr-un alt castron se bat albusurile cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
- Peste aceasta se adauga ciocolata alba data pe razatoare sau tocata marunt.
- Bezeaua obtinuta se incorporeaza in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare se jos in sus.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Zmeura se asaza din loc in loc uniform peste compozitia din tava.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu ciocolata alba si zmeura se lasa sa se raceasc complet, apoi se poate decora cu zahar pudra; se taie in patrate.