Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

3 Shares

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura este un desert pufos cu textura usor lipicioasa, dar in acelasi timp moale. Ciocolata alba + zmeura + faina de cocos formeaza o combinatie reusita pe care va invit s-o descoperiti pregatind reteta de mai jos:

Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si zmeura:

  • 250 g faina de grau
  • 80 g faina de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua mari
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g chefir
  • 250 ml lapte
  • 100 g zmeura

Preparare Prajitura cu ciocolata alba si zmeura:

  • Intr-un castron se amesteca faina de grau, faina de cocos, praful de copt.
  • Adaugati chefirul, laptele, galbenusurile, amestecati usor cu un tel dupa fiecare adaugare.
  • Intr-un alt castron se bat albusurile cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Peste aceasta se adauga ciocolata alba data pe razatoare sau tocata marunt.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare se jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Zmeura se asaza din loc in loc uniform peste compozitia din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu ciocolata alba si zmeura se lasa sa se raceasc complet, apoi se poate decora cu zahar pudra; se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.