Chec cu merisoare si ciocolata alba
Chec cu merisoare si ciocolata alba este un desert umed, aromat si delicios.

Ingrediente Chec cu merisoare si ciocolata alba:
- 2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana iaurt simplu
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g unt topit
- 50 g ciocolata alba topita
- 100 g merisoare uscate
- 4 linguri rom alb
Glazura:
- 50 g ciocolata alba
- 1 lingura smantana pentru frisca
- 70 g iaurt natural
- 3 linguri fulgi de cocos
Preparare Chec cu merisoare si ciocolata alba:
- Merisoare uscate se pun la inmuiat impreuna cu romul intr-un castronel.
- Intr-un alt castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga apoi iaurtul, untul topit, ciocolata alba topita, faina si praful de copt.
- Se mixeaza usor pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza merisoare inmuiate usor cu o spatula (se opreste o lingura pentru decor).
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
Glazura:
- Se topeste ciocolata alba pe bain-marie.
- Se adauga smantana pentru frisca, apoi iartul, se amesteca continuu pana la omogenizare.
- Glazura obtinuta se intinde uniform peste chec.
- Decorati Chec-ul cu merisoare si ciocolata alba cu fulgii de cocos si merisoarele oprite.
Please follow and like us: