Chec cu merisoare si ciocolata alba

Chec cu merisoare si ciocolata alba este un desert umed, aromat si delicios.

Ingrediente Chec cu merisoare si ciocolata alba:

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt simplu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt topit
  • 50 g ciocolata alba topita
  • 100 g merisoare uscate
  • 4 linguri rom alb

Glazura:

  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 70 g iaurt natural
  • 3 linguri fulgi de cocos

Preparare Chec cu merisoare si ciocolata alba:

  • Merisoare uscate se pun la inmuiat impreuna cu romul intr-un castronel.
  • Intr-un alt castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi iaurtul, untul topit, ciocolata alba topita, faina si praful de copt.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza merisoare inmuiate usor cu o spatula (se opreste o lingura pentru decor).
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.

Glazura:

  • Se topeste ciocolata alba pe bain-marie.
  • Se adauga smantana pentru frisca, apoi iartul, se amesteca continuu pana la omogenizare.
  • Glazura obtinuta se intinde uniform peste chec.
  • Decorati Chec-ul cu merisoare si ciocolata alba cu fulgii de cocos si merisoarele oprite.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon109

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.