Chec cu zmeura lamaie si glazura de ciocolata alba
Deliciosul Chec cu zmeura lamaie si glazura de ciocolata alba se prepara foarte usor. Se pot folosi si alte fructe:coacaze, afine, mure.

Ingrediente Chec cu zmeura lamaie si glazura de ciocolata alba:
Chec:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 80 ml ulei
- Coaja rasa si sucul de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g faina
- 5 g praf de copt
- 150 g zmeura
Glazura:
- 100 g ciocolata alba
- 1 lingura ulei
Preparare Chec cu zmeura lamaie si glazura de ciocolata alba:
Chec:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, amestecati usor, adaugati coaja rasa, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar in final se incorporeaza zmeura, se amesteca usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare de chec, in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, se verifica cu scobitoarea.
Glazura:
- Ciocolata alba se rupe in bcatele si se topeste pe bain-marie impreuna cu uleiul.
- Glazura obtinuta se toarna uniform peste checul cald.
- Se lasa sa se intareasca glazura si sa sa raceasca checul complet, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: