Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura
Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura este un desert exceptional ce merita incercat. Fructele se combina foarte bine cu ciocolata alba si creeaza o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura:
Blat de cacao:
- 4 oua
- 2 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina
- 1 lingura cacao
Mousse ciocolata alba:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 300 g ciocolata alba
- 15 g gelatina
Mousse ciocolata cu lapte:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 300 g ciocolata cu lapte
- 10 g gelatina
Alte ingrediente:
- 125 g zmeura
- Ciocolata alba/cu lapte pentru decor
Preparare Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura:
Blat cu cacao:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati apoi faina amestecata cu cacaua, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm cu pereti detasabili in careti ati pus hartie de copt.
- Se da blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10 minute.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
Mousse ciocolata alba:
- Intr-o craticioara se pun 200 ml smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata alba rupta in bucatele la foc mic.
- Se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste si se combina cu smantana, apoi se lasa putin la racit.
- Intre timp gelatina se pune la inmuiat in cca. 50 ml apa rece 7 minute, apoi se dizolva pe bain marie (nu se fierbe !).
- Se lasa putin sa se raceasca, apoi se adauga in ciocolata inca calda, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Cei 200 ml smantana pentru frisca ramasi se bat pana cand se obtine o frisca consistenta, apoi aceasta se toarna usor in compozitia de ciocolata alba obtinuta anterior.
- Se incorporeaza cu ajutorul unei spatula pana se combina uniform.
- Mousse-ul de ciocolata alba obtinut se intinde uniform peste blatul de cacao din tava.
- Se pune apoi din loc in loc zmeura.
- Se da tava la frigider cca. o ora pana cand mousse-ul de ciocolata alba se intareste.
Mousse ciocolata cu lapte:
- Se prepara la fel ca cel de ciocolata alba, se toarna uniform peste acesta dupa ce a stat la rece o ora.
- Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura se da din nou la rece minim 3 ore inainte de a o taia in bucati (cu un cutit se trece peste marginea tavii ca sa se desprinda marginile, apoi se scot peretii detasabili ai tavii).
- Deasupra se decoreaza cu ciocolata alba/cu lapte rasa.
Please follow and like us: