Prajitura bicolora cu prune si scortisoara

0 Shares

Prajitura bicolora cu prune si scortisoara este un desert fraged, usor de preparat. Blatul pufos se combina excelent cu fructele zemoase si aromate cu scortisoara.

Ingrediente Prajitura bicolora cu prune si scortisoara:

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao

Alte ingrediente:

  • 700 g prune
  • 1 lingurita scortisoara

Preparare Prajitura bicolora cu prune si scortisoara:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, amestecati usor cu o spatula.
  • Adaugati faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua:  1/3 si 2/3.
  • In partea de aluat mai mica 1/3 se adauga cacaua, se amesteca usor pana omoegnizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Intindeti aluatul cel mare  2/3 (fara cacao) in tava; deasupra intindeti aluatul cu cacao.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar pe jumatatile rezultate se presara uniform scortisoara.
  • Jumatile de prune se aranjeaza apoi uniform in aluatul cu cacao, impingandu-le usor in acesta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura bicolora cu prune si scortisoara se lasa sa se raceasca in tava, se deocreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.