Galusti cu prune si branza de vaci
Savuroasele Galusti cu prune si branza de vaci sunt nemaipomenit de gustoase. Aluatul fraged dat prin pesmetul rumenit cu scortisoara si zahar, este un adevarat rasfat pentru orice gurmand.
Ingrediente Galusti cu prune si branza de vaci:
Galusti:
- 500 g branza de vaci
- 300 g faina
- 2 oua
- 20 g unt moale
- 2 linguri zahar pudra
Crumble pesmet:
- 50 g unt
- 3/4 cana pesmet
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 24 prune fara samburi (le taiati pe jumatate, le indepartati samburii)
Preparare Galusti cu prune si branza de vaci:
Crumble pesmet:
- Untul se topeste intr-o craticioara, se adauga pesmetul si se lasa pe foc pana cand acesta se rumeneste, amestecand continuu.
- Luati cratita de pe foc, adaugati zaharul si scortisoara, amestecati usor, lasati sa se raceasca.
Galusti:
- Branza de vaci se mixeaza pana se obtine o pasta fina moale.
- Se adauga faina, ouale, untul moale, zaharul pudra.
- Mixati pana obtineti o compozitie omogena.
- Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie cu grosimea de cca. 4 cm, apoi se imparte in 24 de bucati de aceeasi dimensiune.
- Fiecare bucata de aluat se aplatizeaza cu palma, sub forma de cerc, apoi se pune in mijlocul acesteia cate o pruna fara sambure.
- Formati apoi o bila, astfel incat sa acoperiti bine pruna.
- Galusca obtinuta se da prin putina faina.
- Se procedeaza la fel cu fiecare bucata de aluat si fiecare pruna.
- Se pune un vas adanc cu apa sa fiarba.
- Cand apa clocoteste se pun galustele cu prune si branza de vaci sa fiarba cca. 10 minute.
- Dupa ce s-au fiert, se scot cu ajutorul unei spumiere, pentru a se scurge lichidul, apoi se dau prin pesmetul rumenit anterior in unt, zahar, scortisoara.
UNDE SE PUNE BRÂNZA DE VACI LA ACESTE GĂLUSTE CU BRÂNZA DE VÁCI ȘI CU PRUNE?
Cititi cu atentie prepararea galustilor !