Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao
Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao este un desert simplu, aromat, usor de preparat. Blatul umed cu lapte se combina perfect cu glazura de scortisoara si cacao alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao:
Blat:
- 400 g faina
- 125 g zahar
- 2 oua
- 100 g unt topit si racit
- 400 ml lapte
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
Glazura de scortisoara si cacao:
- 1/3 cana zahar pudra
- 70 g unt topit si racit
- 1 lingura rasa scortisoara
- 1 lingura rasa cacao dark
- 1 lingura rasa faina
Preparare Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati untul topit, laptele si esenta de vanilie, amestecati bine pana la omogenizare.
- In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati usor ingredientele pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
Glazura de scortisoara si cacao:
- Intr-un castron mixati untul topit cu zaharul, faina, scortisoara si cacaua pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Aceasta se va turna uniform peste compozitia din tava, apoi cu ajutorul unei scobitori se vor amesteca usor cele doua compozitii, pentru a se obtine un aspect marmorat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.