Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao

0 Shares

Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao este un desert simplu, aromat, usor de preparat. Blatul umed cu lapte se combina perfect cu glazura de scortisoara si cacao alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao:

Blat:

  • 400 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit si racit
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Glazura de scortisoara si cacao:

  • 1/3 cana zahar pudra
  • 70 g unt topit si racit
  • 1 lingura rasa scortisoara
  • 1 lingura rasa cacao dark
  • 1 lingura rasa faina

Preparare Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati untul topit, laptele si esenta de vanilie, amestecati bine pana la omogenizare.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.

Glazura de scortisoara si cacao:

  • Intr-un castron mixati untul topit cu zaharul, faina, scortisoara si cacaua pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Aceasta se va turna uniform peste compozitia din tava, apoi cu ajutorul unei scobitori se vor amesteca usor cele doua compozitii, pentru a se obtine un aspect marmorat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura marmorata cu scortisoara si cacao se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.