Prajitura bicolora cu gem
Prajitura bicolora cu gem este un desert usor de facut din cateva ingrediente pe care sigur le aveti la indemana. Combinatia de blat simplu-gem-blat cacao-ness, alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura bicolora cu gem:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ness
- 1 borcan gem de prune sau visine
- Zahar pudra pentru ornat
Preparare Prajitura bicolora cu gem:
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul, uleiul, laptele, faina si praful de copt.
- Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
- Intr-unul adaugati cacaua si ness-ul, in celalalt adaugati zaharul vanilat.
- Mixati bine ambele aluaturi, separat, pana se incorporeaza ingredientele noi (cacao+ness, respectiv zaharul vanilat).
- Asezati o hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
- Turnati pe fundul acesteia compozitia deschisa la culoare (cea in care ati adaugat zaharul vanilat) si dati-o in cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute, pana cand se incheaga partial.
- Scoateti blatul pre-copt, ungeti-l cu gemul de prune/visine, apoi turnati peste acesta cel de-al doilea aluat in care ati incorporat cacaua si ness-ul.
- Dati din nou Prajitura bicolora cu gem in cuptorul incins timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Asteptati sa se raceasca complet, presarati deasupra zahar pudra, si taiati-o in bucati.