Prajitura bicolora cu gem

Prajitura bicolora cu gem este un desert usor de facut din cateva ingrediente pe care sigur le aveti la indemana. Combinatia de blat simplu-gem-blat cacao-ness, alcatuiesc o prajitura excelenta.

prajitura-bicolora-cu-gem
Ingrediente Prajitura bicolora cu gem:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 1 borcan gem de prune sau visine
  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Prajitura bicolora cu gem:

  • Intr-un castron mixati ouale cu zaharul, uleiul, laptele, faina si praful de copt.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
  • Intr-unul adaugati cacaua si ness-ul, in celalalt adaugati zaharul vanilat.
  • Mixati bine ambele aluaturi, separat, pana se incorporeaza ingredientele noi (cacao+ness, respectiv zaharul vanilat).
  • Asezati o hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati pe fundul acesteia compozitia deschisa la culoare (cea in care ati adaugat zaharul vanilat) si dati-o in cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute, pana cand se incheaga partial.
  • Scoateti blatul pre-copt, ungeti-l cu gemul de prune/visine, apoi turnati peste acesta cel de-al doilea aluat in care ati incorporat cacaua si ness-ul.
  • Dati din nou Prajitura bicolora cu gem in cuptorul incins timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Asteptati sa se raceasca complet, presarati deasupra zahar pudra, si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.