Prajitura bicolora cu prune
Prajitura bicolora cu prune este un desert savuros, usor de pregatit. Blatul umed cu iaurt si ulei se combina foarte bine cu fructele dulci-zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura bicolora cu prune:
- 2 oua
- 2/3 cana zahar
- 1/3 cana ulei
- 330 g iaurt natural
- 2 cani faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cu varf cacao
- 8-10 prune
Preparare Prajitura bicolora cu prune:
- Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, amestecati usor cu o spatula, incorporati apoi iaurtul.
- Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt si bicarbontul de sodiu; adaugati compozitia obtinuta peste cea de oua-zahar-ulei-iaurt.
- Amestecati usor ingredientele cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se imparte in doua; intr-una din ele se adauga cacaua, amestecati usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
- Turnati compozitia cu cacao; deasupra turnati compozitia simpla.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se aranjeaza uniform cu mijocul in sus, in aluatul simplu din tava, impingandu-le usor in acesta.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura bicolora cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.