Prajitura bicolora cu prune

0 Shares

Prajitura bicolora cu prune este un desert savuros, usor de pregatit. Blatul umed cu iaurt si ulei se combina foarte bine cu fructele dulci-zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura bicolora cu prune:

  • 2 oua
  • 2/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei
  • 330 g iaurt natural
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 8-10 prune

Preparare Prajitura bicolora cu prune:

  • Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, amestecati usor cu o spatula, incorporati apoi iaurtul.
  • Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt si bicarbontul de sodiu; adaugati compozitia obtinuta peste cea de oua-zahar-ulei-iaurt.
  • Amestecati usor ingredientele cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua; intr-una din ele se adauga cacaua, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati compozitia cu cacao; deasupra turnati compozitia simpla.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se aranjeaza uniform cu mijocul in sus, in aluatul simplu din tava, impingandu-le usor in acesta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura bicolora cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.