Prajitura cu blat mac si crema de ciocolata

Prajitura cu blat mac si crema de ciocolata este un desert excelent ce merita incercat. Blatul fraged se combina cu crema de ciocolata alactuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu blat mac si crema de ciocolata:

Blat mac:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana amidon
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri seminte de mac

Crema de ciocolata:

  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g unt moale

Preparare Prajitura cu blat mac si crema de ciocolata:

Blat cu mac:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna uleiul, amestecati continuu pana la omogenizare.
  • In final adaugati ingredientele uscate, pe care le amestecati in prealabil intr-un castron: faina, amidon, praf de copt, seminte de mac.
  • Mixati usor compozitia pana devine omogena.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptoru preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de ciocolata:

  • Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu praful de la budincile de vanilie si cca. 350 ml lapte pana se obtine o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul la foc mic.
  • Cand incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior din galbenusuri+praf budinci.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia craticioara de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucatele, se amesteca usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza in budinca; se lasa sa se raceasca complet acoperind budinca de ciocolata obtinuta cu o folie de plastic direct pe aceasta.
  • Untul moale se mixeaza usor pana devine ca o crema.
  • Se adauga budinca de ciocolata racita in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana se obtine o crema de ciocolata omogena.

Asamblare Prajitura cu blat mac si crema de ciocolata:

  • Pe unul din blaturile cu mac (asezat pe un platou de prajituri) se intinde jumatate din crema de ciocolata.
  • Se acopera cu cel de-al doilea blat; peste acesta se intinde restul de crema de ciocolata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.