Prajitura cu blat de mac si crema de lapte

Prajitura cu blat de mac si crema de lapte este un desert fraged, foarte savuros. Crema cu gust de migdale se combina perfect cu blaturile de mac.

Ingrediente Prajitura cu blat de mac si crema de lapte:

Blat cu mac:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura praf de copt
  • 175 g seminte de mac

Crema de lapte:

  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 200 g unt moale

Decor:

  • 100 g ciocolata topita

Preparare Prajitura cu blat de mac si crema de lapte:

Blat cu mac:

  • Albusurile se bat cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana la incorporarare completa.
  • In final se adauga faina amestecata cu amidonul, semintele de mac si praful de copt, cu ajutorul unei  spatule, cu miscari de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema cu lapte:

  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul, faina si amidonul pana cand se obtine o crema omogena.
  • Laptele se pun intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand incepe sa clocoteasca se adauga compozitia de oua preparata anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Crema de lapte obtinuta se ia de pe foc, se adauga esenta de migdale, se amesteca usor pana cand acesta se incorporeaza, si se  lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Se adauga crema de lapte racita in 2-3 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat de mac si crema de lapte:

  • Blatul cu mac racit se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi se intinde crema de lapte.
  • Pe blatul superior se intinde uniform ciocolata topita pe bain-marie.
  • Dati Prajitura cu blat de mac si crema de lapte la frigider  3-4 ore sau pana se intareste crema de lapte si glazura de ciocolata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.