Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni este rafinata, aromata si nemaipomenit de savuroasa. Blatul umed cu ciocolata si cacao combinat cu crema de lapte si jeleu de capsuni, alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni:

Blat de cacao (Cana = 250 ml):

  • 1/2 cana lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 ou
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3/4 cana zahar
  • 250 g unt

Jeleu de capsuni:

  • 500 g capsuni proaspete/ congelate
  • 1 cana apa
  • 20 g gelatina

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de lapte si jeleu de capsuni:

Blat de cacao:

  • Laptele se pune la incalzit intr-o craticioara.
  • Cand acesta este fierbinte (nu trebuie sa fiarba) se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron mixati oul cu zaharul, adaugati uleiul si laptele batut.
  • Se incorporeaza apoi ciocolata dizolvata in lapte, iar in final se adauga faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul de sodiu.
  • Se mixeaza pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta se va turna intr-o tava de 20×28 cm, in care am pus in prealabil hartie de copt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 minute, sau se verifica cu scobitoarea.

Jeleu de capsuni:

  • Capsunile se curata, se spala, apoi se pun intr-un blender impreuna cu apa.
  • Se mixeaza cateva secunde pana cand se obtine o pasta omogena.
  • Pasta obtinuta se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina.
  • Se mixeaza energic pana la omogenizare.
  • Daca folositi capsuni congelate, intai se vor pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa ce acestea se vor inmuia, se pun in blender.
  • Pasta obtinuta se toarna inapoi in craticioara si se adauga imediat gelatina.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se lasa la frigider pana cand incepe sa se inchege (nu trebuie sa fie complet inchegat cand il vom aseza peste stratul de crema).

Crema de vanilie:

  • Intr-un castronel amestecati praful de la budinca de vanilie cu faina si amidonul, apoi dizolvati-le in cca. 150 ml lapte rece.
  • Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul.
  • Cand laptele clocoteste se adauga in acesta compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se pune intr-un castron si se acopera cu folie alimentara (direct pe suprafata cremei), se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moala pana devine spuma, apoi incorporati in acesta treptat budinca de vanilie obtinuta.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni:

  • Blatul de cacao racit se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde crema de vanilie, iar deasupra acesteia aranjam cu grija jeleul de capsuni, partial inchegat, cu ajutorul unei linguri, nivelam.
  • Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si jeleu de capsuni se lasa la frigider cateva ore pana cand jeleul de capsuni este inchegat complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.