Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri

Un desert perfect de weekend este delicata Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri. Blatul pufos cu nuci impreuna cu crema fina de galbenusuri si ciocolata alba, alcatuiesc un preparat culinar absolut delicios.

Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri

Ingrediente Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri:

Blat:

  • 6 albusuri
  • 250 grame zahar
  • 250 grame nuci macinate
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 140 grame zahar
  • 50 grame ciocolata alba
  • 150 grame unt moale

Glazura:

  • 200 grame ciocolata alba
  • 6 linguri ulei sau 50 grame unt

Preparare Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri:

Blat:

  • Bateti albusurile pana se intaresc moderat.
  • Adaugati treptat zaharul, mixati in continuare pana cand albusurile devin tari.
  • Se adauga apoi treptat in compozitie nucile si faina.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt 23×33 cm.
  • Nivelati, dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de aproximativ 30 minute.

Crema:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se pun apoi pe foc, pe bain-marie, se mixeaza pana crema se ingroasa, apoi se adauga laptele si ciocolata alba rupta in bucatele.
  • Mixati pana se omogenizeaza, luati cratita de pe foc.
  • Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
  • Dupa ce se raceste, crema se incorporeaza treptat in untul spuma.
  • Intindeti crema obtinuta peste blatul de nuci racit.

Glazura:

  • Topiti ciocolata alba, adaugati uleiul, mixati pana cand se omogenizeaza.
  • Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de galbenusuri si ciocolata alba.
  • Decorati Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri, cu bucatele de nuci.
  • Prajitura cu blat de nuci si crema de galbenusuri se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

7 comments

  • Gyongyi

    Va recomand,superbuna.

  • Crina

    S-a mancat imediat !

  • Lory

    O cautam de foarte mult timp, ma bucur ca am gasit-o. Dar, de o dulceata exagerata, chiar daca am redus destul de mult zaharul, aproape la jumatate. Nici macar nu am mai ornat-o cu ciocolata deasupra, este extrem de dulce. Ce intrebare am, crema de oua trebuie sa fie ca o maioneza ?????? Asa mi-a iesit mie. Buna, dar moale. In rest, nu prea am comentarii, in afara de dulceata !!!! Vreau sa stiu daca am nimerit cu crema. Astept raspuns, spre sa-mi fie dat!

    • Daca ai redus zaharul la jumatate , adica 125 g la blat si 70 g la crema, si in plus nu ai ornat-o cu ciocolata alba, nu inteleg cum de a iesit foarte dulce !
      Crema nu trebuie sa iasa ca o maioneza, ci de o consistenta asemanatoare cu cea a unei budinci de vanilie; dupa ce se adauga si cele 150 g unt, crema se va intari si mai mult ( dupa ce se raceste prajitura la frigider).
      Pentru o reusita a cremei, galbenusurile trebuie amestecate energic cu zaharul, pe bain-marie, cu ajutorul unui tel din silicon.

      • Lory

        Este adevarat ca, dupa ce a stat la frigider cateva zile, a devenit foarte buna ca densitate, insa de dulceata nu am scapat. Adevarul ca ne-am cam dezobisnuit cu prajiturile foarte dulci, si bine facem (de fapt eu nu cantaresc niciodata ingredientele, am ochiul format dupa ani de experianta, dar totusi nu am folosit zaharul la cantitatile prescrise in reteta, poate n-o fi fost chiar la jumatate !!), asa ca a iesit foarte buna la final. Multumesc pt. reteta si pt. amabilitatea de a-mi fi raspuns. Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.