Prajitura cu mac cocos si ciocolata

0 Shares

Prajitura cu mac cocos si ciocolata este un desert fabulos. Blatul fraged cu mac se combina perfect cu crema de cocos si glazura de ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu mac cocos si ciocolata:

Blat cu mac:

  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 150 g seminte de mac
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 400 g unt moale
  • 3/4 cana fulgi de cocos
  • 6 linguri lichior de cocos

Glazura:

  • 150 g ciocolata dark
  • 50 g unt

Decor:

  • 2 lingurite cacao
  • 1/4 din crema de cocos obtinuta

Preparare Prajitura cu mac cocos si ciocolata:

Blat cu mac:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga semintele de mac, apoi se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema cu cocos:

  • Amestecati galbenusurile cu ouale si zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
  • Adaugati 1/2 cana din laptele de cocos, faina si amidonul, amestecati pana la omogenizare.
  • Restul de lapte de cocos se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia de oua-zahar-faina-amidon obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand se ingroasa si se obtine o budinca.
  • Se ia craticioara de pe foc si se acopera cu o folie de plastic direct peste acesta; se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine o crema omogena.
  • Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, amestecand usor pana la omogenizare.
  • Din crema de cocos obtinuta se opreste 1/4 pentru decor.
  • In restul cremei se adauga fulgii de cocos si lichiorul de cosos; se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu mac cocos si ciocolata:

  • Blatul cu mac racit se taie in 3 pe orizontala, obtinandu-se astfel 3 foi de blat.
  • Se asaza o foaie de blat pe un platou de prajituri.
  • Se intinde 1/2 din crema de cocos.
  • Se asaza cel de-al doilea blat.
  • Se intinde 1/2 din crema de cocos.
  • Se asaza cel de-al treilea blat.
  • Peste acesta se toarna glazura:
  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Se lasa sa se raceasca putin, apoi se decoreaza cu aceasta ultimul blat cu mac.
  • Se da tava la frigider cca. o ora pana se intareste glazura, apoi se decoreaza.

Decor:

  • Crema de cocos oprita (1/4) se amesteca cu cele 2 lingurite de cacao pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta se va pune intr-un pos cu varf rotund si se va decora cu aceasta prajitura.
  • Prajitura cu mac cocos si ciocolata se lasa apoi la frigider minim 3 ore.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.