Prajitura cu crema de ciocolata alba si cocos

Prajitura cu crema de ciocolata alba si cocos este un desert rapid, aromat, usor de preparat. Blatul fraged se combina foarte bine cu crema de ciocolata si cocos.

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata alba si cocos:

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu ciocolata alba si cocos:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • 4-5 linguri fulgi de cocos

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu crema de ciocolata alba si cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, amestecand usor dupa fiecare cu ajutorul unei spatule.
  • In final adaugati faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute, verificati cu scobitoarea.

Crema cu ciocolata alba si cocos:

  • Ciocolata cu lapte se rupe in bucatele si se topeste cu laptele pe bain-marie; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se bate smantana  pentru frisca rece pana cand devine o frisca consistenta.
  • Se adauga apoi ciocolata topita si fulgii de cocos; se amesteca usor cu o spatula.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 30-40 minute sau pana cand ciocolata din crema incepe sa se intareasca usor, apoi se intinde uniform peste blatul racit.
  • Deasupra acesteia se rade ciocolata.
  • Prajitura cu crema de ciocolata alba si cocos se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.