Tort cu cocos si zmeura

Savurosul Tort cu cocos si zmeura este un tort festiv nemaipomenit de savuros. Blaturile fragede cu gust de migdale, impreuna cu crema de ciocolata alba, zmeura si toping-ul exceptional din mascarpone, alcatuiesc un desert fabulos.

Ingrediente Tort cu cocos si zmeura:

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g faina de grau
  • 30 g faina de migdale

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 90 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Crema de ciocolata alba frisca cocos:

  • 250 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina
  • 125 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 80 g fulgi de cocos
  • 400 g zmeura proaspata

Topping:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g mascarpone
  • 60 g zahar
  • Fulgi de cocos

Preparare Tort cu cocos si zmeura:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, apoi incorporati faina de grau impreuna cu cea de migdale (dupa ce le-ati cernut).
  • Se amesteca usor compozitia pana la omogenizare.
  • Compozitia se imparte in 3 parti egale.
  • Fiecare se coace separat, intr-o forma cu diametrul de 20 cm, in care ati pus hartie de copt, timp de cca. 15-20 minute (verificati cu scobitoarea), in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius.
  • Cele 3 blaturi obtinute se lasa sa se raceasca complet.

Crema de ciocolata alba frisca cocos:

  • Inmuiati gelatina in 50 ml apa rece cateva minute.
  • Laptele se fierbe, apoi se ia se de foc si se adauga in acesta gelatina dizolvata si ciocolata alba rupta in bucatele.
  • Amestecati energic pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se contopesc.
  • Se adauga fulgii de cocos, apoi compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana obtineti o frisca tare, apoi se adauga treptat in compozitia de ciocolata alba + fulgi de cocos.
  • Se lasa la frigider in jur de o jumatate de ora pana cand crema incepe sa se inchege.

Sirop:

  • Fierbeti apa cu zaharul timp de 2 minute.
  • Luati siropul de pe foc, adaugati esenta de migdale.

Asamblare Tort cu cocos si zmeura:

  • Dupa ce blaturile s-a racit, iar crema de ciocolata-frisca-cocos a stat la frigider, asamblati tortul.
  • Asezati unul din blaturi pe un platou.
  • Insiropati-l cu 1/3 din siropul obtinut.
  • Peste acesta se intinde 1/2 din crema de ciocolata alba-frisca-cocos.
  • Deasupra se aseaza jumatate din zmeura.
  • Repetati straturile inca o data (blat-sirop-crema-zmeura).
  • Ultimul blat se aseza peste ultimul strat de zmeura si se insiropeaza cu restul de sirop.
  • Se lasa la frigider cca. 6 ore, apoi se decoreaza cu topping-ul de mascarpone si frisca:

Topping de mascarpone:

  • Mixati smantana pentru frisca impreuna cu branza mascapone si zaharul.
  • Decorati tortul, inclusiv pe margini, cu acest topping.
  • Presarati peste acesta fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.