Tort cu cocos si zmeura

2 Shares

Savurosul Tort cu cocos si zmeura este un tort festiv nemaipomenit de savuros. Blaturile fragede cu gust de migdale, impreuna cu crema de ciocolata alba, zmeura si toping-ul exceptional din mascarpone, alcatuiesc un desert fabulos.

Ingrediente Tort cu cocos si zmeura:

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g faina de grau
  • 30 g faina de migdale

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 90 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Crema de ciocolata alba frisca cocos:

  • 250 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina
  • 125 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 80 g fulgi de cocos
  • 400 g zmeura proaspata

Topping:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g mascarpone
  • 60 g zahar
  • Fulgi de cocos

Preparare Tort cu cocos si zmeura:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, apoi incorporati faina de grau impreuna cu cea de migdale (dupa ce le-ati cernut).
  • Se amesteca usor compozitia pana la omogenizare.
  • Compozitia se imparte in 3 parti egale.
  • Fiecare se coace separat, intr-o forma cu diametrul de 20 cm, in care ati pus hartie de copt, timp de cca. 15-20 minute (verificati cu scobitoarea), in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius.
  • Cele 3 blaturi obtinute se lasa sa se raceasca complet.

Crema de ciocolata alba frisca cocos:

  • Inmuiati gelatina in 50 ml apa rece cateva minute.
  • Laptele se fierbe, apoi se ia se de foc si se adauga in acesta gelatina dizolvata si ciocolata alba rupta in bucatele.
  • Amestecati energic pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se contopesc.
  • Se adauga fulgii de cocos, apoi compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana obtineti o frisca tare, apoi se adauga treptat in compozitia de ciocolata alba + fulgi de cocos.
  • Se lasa la frigider in jur de o jumatate de ora pana cand crema incepe sa se inchege.

Sirop:

  • Fierbeti apa cu zaharul timp de 2 minute.
  • Luati siropul de pe foc, adaugati esenta de migdale.

Asamblare Tort cu cocos si zmeura:

  • Dupa ce blaturile s-a racit, iar crema de ciocolata-frisca-cocos a stat la frigider, asamblati tortul.
  • Asezati unul din blaturi pe un platou.
  • Insiropati-l cu 1/3 din siropul obtinut.
  • Peste acesta se intinde 1/2 din crema de ciocolata alba-frisca-cocos.
  • Deasupra se aseaza jumatate din zmeura.
  • Repetati straturile inca o data (blat-sirop-crema-zmeura).
  • Ultimul blat se aseza peste ultimul strat de zmeura si se insiropeaza cu restul de sirop.
  • Se lasa la frigider cca. 6 ore, apoi se decoreaza cu topping-ul de mascarpone si frisca:

Topping de mascarpone:

  • Mixati smantana pentru frisca impreuna cu branza mascapone si zaharul.
  • Decorati tortul, inclusiv pe margini, cu acest topping.
  • Presarati peste acesta fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.