Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba
Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba este un desert savuros ce merita incercat. Pandispanul pufos se combina foarte bine cu dulceata dulce-acrisoara, crema de frisca si mascarpone si cu decorul de ciocolata alba.
Ingrediente Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba:
Blat:
- 120 g faina
- 50 g fulgi de cocos
- 70 g seminte de mac
- 1 lingura amidon
- 5 oua
- 1 lingurita praf de copt
Crema de frisca:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone rece
- 3 linguri zahar pudra
Alte ingrediente:
- 1/2 borcan gem coacaze/afine
- 100 g ciocolata alba
Preparare Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina amestecata in prealabil cu fulgii de cocos, amidonul si semintele de mac, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-35 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de frisca:
- Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana se obtine o frisca ferma.
- Se adauga mascarponele, se amesteca usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde gemul de coacaze.
- Deasupra se pune uniform cca. 2/3 din crema de frisca.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Intindeti restul de crema de frisca.
- Deasupra decorati cu ciocolata alba rasa.
- Prajitura cu mac cocos si ciocolata alba se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si manca.
Please follow and like us: