Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba

Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba este un desert savuros ce merita incercat. Pandispanul pufos se combina foarte bine cu dulceata dulce-acrisoara, crema de frisca si mascarpone si cu decorul de ciocolata alba.

Ingrediente Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba:

Blat:

  • 120 g faina
  • 50 g fulgi de cocos
  • 70 g seminte de mac
  • 1 lingura amidon
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 3 linguri zahar pudra

Alte ingrediente:

  • 1/2 borcan gem coacaze/afine
  • 100 g ciocolata alba

Preparare Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu fulgii de cocos, amidonul si semintele de mac, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-35 minute.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de frisca:

  • Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana se obtine o frisca ferma.
  • Se adauga mascarponele, se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba:

  • Pe unul din blaturile obtinute se intinde gemul de coacaze.
  • Deasupra se pune uniform cca. 2/3 din crema de frisca.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Intindeti restul de crema de frisca.
  • Deasupra decorati cu ciocolata alba rasa.
  • Prajitura cu mac  cocos si ciocolata alba se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si manca.

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.