Prajitura marmorata cu portocala

11 Shares

Prajitura marmorata cu portocala este un desert rapid, aromat, usor de pregatit. Blatul umed bicolor are un gust exceptional dat de combinatia cacao-portocala.

Ingrediente Prajitura marmorata cu portocala:

  • 5 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana amidon
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa carbogazoasa
  • Coaja si sucul de la o portocala mare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 1/2 linguri cacao

Preparare Prajitura marmorata cu portocala:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul in 2 reprize, amestecati usor.
  • Incorporati faina amestecata in prealabil  cu praful de copt si amidonul.
  • Turnati apa carbogazoasa in 2 reprize, amestecati usor.
  • Compozitia obtinut se imparte in doua: intr-una se adauga cacaua, iar in cealalta sucul si coaja de portocala.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati cca. 2/3 din compozitia cu cacao.
  • Peste aceasta turnati compozitia cu portocala, iar deasupra acesteia restul compozitiei cu cacao.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea. Lasati Prajitura marmorata cu portocala sa se raceasca complet, decorati cu zahar pudra, taiati in bucati
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.