Prajitura marmorata cu portocala
Prajitura marmorata cu portocala este un desert rapid, aromat, usor de pregatit. Blatul umed bicolor are un gust exceptional dat de combinatia cacao-portocala.

Ingrediente Prajitura marmorata cu portocala:
- 5 oua
- 1 1/2 cana zahar
- 2 cani faina
- 1 cana amidon
- 1 cana ulei
- 1 cana apa carbogazoasa
- Coaja si sucul de la o portocala mare
- 2 lingurite praf de copt
- 2 1/2 linguri cacao
Preparare Prajitura marmorata cu portocala:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul in 2 reprize, amestecati usor.
- Incorporati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amidonul.
- Turnati apa carbogazoasa in 2 reprize, amestecati usor.
- Compozitia obtinut se imparte in doua: intr-una se adauga cacaua, iar in cealalta sucul si coaja de portocala.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Turnati cca. 2/3 din compozitia cu cacao.
- Peste aceasta turnati compozitia cu portocala, iar deasupra acesteia restul compozitiei cu cacao.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea. Lasati Prajitura marmorata cu portocala sa se raceasca complet, decorati cu zahar pudra, taiati in bucati