Chec fraged cu portocala si glazura
Deliciosul Chec fraged cu portocala si glazura se prepara rapid si este foarte aromat. Puteti incerca si varianta cu lamaie, rezultatul final fiind la fel de gustos si aromat.
Ingrediente Chec fraged cu portocala si glazura:
- 120 ml suc de portocala proaspat stors
- 3 oua
- 150 ml ulei
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- Coaja rasa de la o portocala
Glazura:
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri suc de portocala
- Coaja rasa de portocala
Preparare Chec fraged cu portocala si glazura:
- Mixati ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si sucul de portocale pana la omogenizare.
- Incorporati apoi faina cernuta + praful de copt, iar in final adaugati coaja rasa de portocala; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-55 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec fraged cu portocala se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si deasupra se toarna glazura: mixati usor zaharul pudra cu sucul de portocale si coaja rasa pana obtineti o glazura.