Prajitura cu iaurt si crema cu aroma de portocala

3 Shares

Prajitura cu iaurt si crema cu aroma de portocala este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Iubitorii portocalei vor indragi imediat aceasta prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu iaurt si crema cu aroma de portocala:

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 cana iaurt/ lapte batut/chefir
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie/portocala

Crema cu aroma de portocala:

  • 75 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g branza crema
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu iaurt si crema cu aroma de portocala:

Blat:

  • Mixtati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
  • Adaugati esenta de vanilie/portocala, uleiul si iaurtul, amestecati pana la omogenizare.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Blatul se lasa sa se raceasca complet in tava de copt.

Crema cu aroma de portocala:

  • Mixati untul moale cu zaharul pudra intr-un castron pana se obtine o crema omogena.
  • Adaugati branza crema si coaja de portocala, mixati usor.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza separat, intr-un alt castron, pana cand se obtine o frisca ferma.
  • Aceasta se incorporeaza apoi cu ajutorul unei spatule in  crema cu aroma de portocala obtinuta anterior, apoi se intinde peste blatul din tava racit complet.
  • Dati tava la frigider minim 6 ore inainte de a taia Prajitura cu iaurt si crema cu aroma de portocala.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.