Prajitura cu capsuni si frisca
Prajitura cu capsuni si frisca este un desert exceptional perfect pentru sarbatori sau intalnirile cu prietenii. Blatul fraged se combina foarte bine cu crema de capsuni si frisca.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si frisca :
Blat:
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 2 lingurite praf de copt
Crema de capsuni si frisca:
- 800 g capsuni proaspete
- 2 plicuri gelatina granulata
- 250 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar pudra
Decor:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita gelatina granulata
Topping:
- 100 g fulgi migdale
- Ciocolata alba rasa
Preparare Prajitura cu capsuni si frisca :
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt; amestecati usor pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 24×24 cm.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa se raceasca complet.
Crema de capsuni si frisca:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 50 ml apa rece timp de 5-7 minute.
- Capsunile se curata si se spala.
- Aproximativ 2/3 din acestea se taie pe jumatate si se mixeaza in blender cateva secunde pana cand devin ca o pasta.
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine frisca.
- Peste aceasta se adauga capsunile din blender; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, apoi se asteapta cateva minute sa se raceasca putin.
- Se toarna apoi in fir subtire in castronul cu frisca-capsuni; se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
- Restul capsunilor (1/3) se taie pe sfert si se adauga in crema de capsuni+smantana+gelatina; se amesteca usor.
Asamblare Prajitura cu capsuni si frisca :
- Blatul racit se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
- Pe unul din blaturi (pus in tava de prajituri) se intinde uniform crema de capsuni si frisca obtinuta anterior.
- Se asaza cel de-al doilea blat.
- Tava se lasa la frigider minim 3 ore sau pana cand gelatina din crema se incheaga.
Decor:
- Gelatina se inmoaie in cca. 25 ml apa rece timp de 5-7 minute.
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana obtineti o frisca consistena.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa cateva minute sa se racesca, apoi se toarna in fir subtire in frisca obtinuta; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Intindeti frisca peste ultimul blat al prajiturii (dupa ce a stat la frigider minim 3 ore).
- Se da tava cu Prajitura cu capsuni si frisca din nou la frigider minim o ora.
- Deasupra se va decora apoi cu fulgii de migdale usor prajiti intr-o tigaie antiaderenta si cu ciocolata alba rasa.
Please follow and like us: