Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos
Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos este un desert fraged, aromat, perfect de weekend.
Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos:
Blat:
- 5 oua
- 125 g zahar
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 160 g faina
Crema de capsuni:
- 350 g branza crema
- 200 g capsuni
- 5 lingurite gelatina
- 3 linguri zahar pudra
- Cateva capsuni taiate pe jumatate
Topping:
- 200 g smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 2 linguri fulgi de cocos
- 1 lingura unt
Alte ingrediente:
- Gem de coacaze
- Capsuni intregi pentru decor
Preparare Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos:
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul in 2 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
- Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile rigide.
- In final se incorporeaza faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, se verifica cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, blatul obtinut se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de capsuni:
- Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Capsunile curatate, spalate, uscate cu un prosop de hartie, se mixeaza intr-un blender cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena.
- Se adauga branza crema, apoi gelatina, dupa ce s-a racit usor.
- Crema de capsuni obtinuta se transfera intr-un castron si se lasa la frigider cca. 15 minute sau pana cand gelatina se incheaga usor.
Topping:
- Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand obtineti frisca.
- Topiti untul intr-o tigaie, adaugati fulgii de cocos, prajitii pana cand se rumenesc usor, apoi asteptati sa se raceasca.
Asamblare Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde uniform gemul de coacaze.
- Deasupra se intinde crema de capsuni (dupa ce a stat la frigider), iar in aceasta se fixeaza cu grija jumatatile de capsuni.
- Asezam cel de-al doilea blat.
- Peste acesta se intinde frisca.
- Deasupra se presara fulgii de cocos prajiti.
- Prajitura cu crema de capsuni si topping de cocos se da la frigider minim 6 ore inainte de a o taia.
- Decorati cu capsuni intregi.
Please follow and like us: